Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Könnyen kezelhető
- Lassan felszívódású szénhidrátokban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- GMO mentes
- Sokoldalúan, számos étrendben felhasználható
Felhasználási javaslat:
Kenyér recept (kb. 900 g-os kenyérhez)
Hozzávalók:
- 500 g miklo’s lisztkeverék
- 500 ml langyos víz
- 20 g friss élesztő
- 1 ek. olaj
- 14 g só
Elkészítés:
Kenyérsütő gépben készítve:
- Tegyük az üstbe a vizet és oldjuk fel benne az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztkeveréket és a sót, és kb. 1,5 órás programon készítsük el.
Hagyományos sütő:
- A hozzávalókat kézi mixerrel egyenletes tésztává dolgozzuk össze.
- Kiolajozott formában kelesszük kb. duplájára.
- Előmelegített 200 °C fokos sütőben süssük 45 percig.
Megjegyzés: szebb színt kap kenyerünk, ha sütés előtt megkenjük olajjal.
További receptek a hátoldalán:
- Piskóta
- Pogácsa
- Lángos
Összetevők:
- Kukoricakeményítő
- Rizsliszt
- Kukoricaliszt
- Burgonyakeményítő
- Dextróz
- Stabilizátorok (guargumi, E464)
- Burgonyapehely
- Növényi rost (psyllium rost)
- Burgonyarost
- Almarost
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
jellege | lisztkeverék |
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1451 kJ / 342 kcal |
Zsír | 0,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,0 g |
Szénhidrát | 82,0 g |
amelyből cukrok | 5,1 g |
Rost | 3,3 g |
Fehérje | 1,8 g |
Só | <0,01 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó. |