Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Szójamentes
- Maglisztmentes
- Élesztőmentes
- Kukorica-, burgonya - és rizsmentes
- Hozzáadott cukor- és édesítőszermentes
- Hozzáadott olajtól mentes
- Zsírszegény
- Kelesztést nem igényel
- Egyszerű, gyors receptek
- Hajdina mentes
- Rostban gazdag
- Mellékízmentes
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
Recept
Vizes zsemle
Hozzávalók (3 db zsemléhez):
- 140 g Szafi Free világos uha kenyér lisztkeverék
- 2 g só
- 20 g frissen facsart citromlé, vagy almaecet
- 170 g langyos víz
- 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)
Elkészítés:
- A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat (vizet, sót, citromlevet), majd adjuk hozzá a lisztkeveréket, és jó alaposan gyúrjuk össze.
- Pihentessük a tésztát 5 percig. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 3 db laposabb zsemlét/ vagy bagettet formázunk belőle (a sütőben jó nagyra meg fog nőni).
- Előmelegített 200 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre. (A sütési idő végén újra lekenhetjük kókuszolajjal, vagy lefújhatjuk vízzel).
Megjegyzés:
- Fehérborecettel készítve finomabb, egyszerűbb és gazdaságosabb is készíteni, az ecet íze nem érződik rajta! Bolti üveges citromlevet sose használjunk, csak frissen facsartat.
Összetevők:
- Kölesliszt
- Tápióka keményítő
- Rostkeverék (Útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt)
- Térfogatnövelő szer (szódabikarbóna)
- Savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1397 kJ / 331 kcal |
Zsír | 1,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 65,2 g |
amelyből cukrok* | 1,9 g |
Rost | 13,7 g |
Fehérje | 6,5 g |
Só | 0,03 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található cimkét. | |
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! | |
Tárolás | száraz, hűvös, helyen |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.