Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Szénhidrátcsökkentett
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
- Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, kukoricaliszt-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
SÜTŐPOROS KENYÉR RECEPT:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint. Körülbelül 468 g lesz.
RECEPT 6 DARAB SÜTŐPOROS ZSEMLÉHEZ, VAGY KIFLIHEZ:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 6 darab egyforma kiflit, vagy zsemlét. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Körülbelül 458 g lesz.
ÉLESZTŐS KENYÉR RECEPT:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
- 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 350 g langyos víz (maximum 40 fokos)
- 12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45-60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Vágjuk be mélyen 3-4 helyen és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
RECEPT 6 DARAB ÉLESZTŐS ZSEMLÉHEZ, VAGY KIFLIHEZ:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 2 g Eden Premium kókuszvirág cukor
- 5 g Eden Premium Himalája vagy Parajdi só
- 350 g langyos víz (maximum 40 fokos)
- 12,5 g friss élesztő, vagy fél csomag porélesztő (3,5 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk, vagy szórjuk hozzá az élesztőt és keverjük el benne. Öntsük hozzá a langyos vizet is és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 45 percig. Osszuk 6 darab egyforma részre és száraz felületen formázzunk kifliket, vagy zsemléket és takarjuk le, amíg bemelegszik a sütő. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Összetevők:
- Gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt, teffliszt)
- Rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt)
- Arany lenmagliszt
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1332 kJ / 320 kcal |
Zsír | 3,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,7 g |
Szénhidrát | 49,0 g |
amelyből cukrok* | 0,9 g |
Rost | 24,0 g |
Fehérje | 13,0 g |
Só | 0,07 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
A következő allergéneket tartalmazza a termék | nyomokban diófélék |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |