Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Szénhidrátcsökkentett
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
- Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Zsemle vagy kifli recept (6 db)
Hozzávalók:
- 250 g lisztkeverék
- 5 g Himalája, vagy Parajdi só
- 365 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan.
- Osszuk 6 részre, majd pihentessük 15 percig.
- Formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket.
- Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt /köles: Lengyelország/, quinoa liszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1247 kJ / 300 kcal |
Zsír | 2,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,34 g |
Szénhidrát | 50,0 g |
amelyből cukrok* | 0,5 g |
Rost | 28,0 g |
Fehérje | 7,0 g |
Só | 0,07 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
A következő allergéneket tartalmazza a termék | nyomokban diófélék |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |
Vélemények
Kiflit, zsemlét, aszalt paradicsomos kenyeret is sütöttem belőle, nagyon finom lett mind.
Csak ajánlani tudom.