Leírás
Az Európai Bizottság (EU) 2015/2314 rendelete alapján:
A pektinre vonatkozó állítás szerint napi 10g pektin étkezés részeként való elfogyasztásával az egészségre kedvező hatást gyakorol. A pektin hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, kedvező a hatása a mikrobiomra.
Napi 12g inulin bevitel hozzájárul a széklet gyakoriságának növelése révén a normál bélműködéshez.
Bő folyadékkal kell fogyasztani!
A termék fogyasztása mellett se feledkezzen meg a változatos és kiegyensúlyozott étrendről, az egészséges életmód fontosságáról.
Sokféleképpen lehet fogyasztani, önmagában, ízlés szerint keverhető ételekbe, pl.: főzelékbe, italokba pl.: növényi tejekbe.
Átlagos tápérték 100g terméken:
Szárazanyag: | 20g |
Energia: |
107 kJ / 25 kcal |
Zsír: | 0,2g |
-amelyből telített zsírsavak: | 0g |
Szénhidrát | 9,6g |
-amelyből inulin: | 9,1g |
Fehérje: | 0,2g |
Élelmi rost: | 9,4g |
-amelyből pektin: | 9,4g |
Só: | 0g |
Az almapektin szirup előállítása almarostból történik. Az inulin csicsókából származik, annak a legértékesebb része.
Összetevők:
- almapektin
- inulin
Az alapanyagok származási helye:
Az almapektin alapanyaga Ukrajna-Kárpátalja, Felső-Tiszavidékről származik.
A nagy tisztaságú, cukor mentes inulin előállítása csicsókából történik.
Származási ország: Magyarország