Leírás
A méhkenyér azon természetes anyagok közé tartozik, amelyek képesek lehetnek a májsejteket megújítani. A méhkenyér májra és gyomorra kifejtett jótékony hatását igazolták. Több mint 27 ásványi anyagot, fehérjéket, enzimeket, vitaminokat, aminosavakat tartalmaz. Évente 2-3 méhkenyér kúra a méregtelenítő folyamatokat támogatja a szervezetünkben, így a szennyezte élelmiszerekben lévő káros anyagok kiürülését gyorsíthatjuk fel fogyasztásával.
Az orvosok által is elismert tápláló eledel, mely több mint 150 bioaktív összetevőből áll. A méhek virágporból, propoliszból és méhviaszból erjesztik a kaptárban, különleges körülmények között. Az erjesztés 3 hónapig tart, mely után elkészül a méhkenyér, egy rendkívül hatékony immunerősítő és méregtelenítő hatású anyag.
A méhkenyér méhsejt alakú kis hatszög-hasábokból áll, barnás színű, állaga szilárd. Enyhén keserű illat és savas íz jellemzi mely nagyon alacsony pH-értékének köszönhető (3,5-4,5).
A méhkenyér tulajdonképpen egy fermentált virágpép, magas K-vitamin tartalommal.
A méhkenyér könnyen emészthető, és kiemelkedő mennyiségű szelén, vas, cink és magnézium található benne.
A virágpor tejsavas erjedésének eredményeként jön létre a méhkenyér. A méhkenyéren keresztül a virágporban található anyagok könnyebben tudnak felszívódni a szervezetben.
Felhasználási javaslat:
- Naponta 1 vagy 2 alkalommal 10 gramm - 1 csapott evőkanál - önmagában elfogyasztva, étkezés előtt vagy után.
- Vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Paraméterek
Tárolás | Száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten. |
Felbontás után 3 hónapon belül fogyassza el. | |
Figyelmeztetés | Amennyiben allergiás a méhészeti készítményekre, vagy virágporokra, ne fogyassza. |