Leírás
- Paleo: ez a készítmény, megfelel a paleo előírásoknak. Nem tartalmaz sem glutént sem laktózt.
- Ketogén: ez a készítmény beiktatható a ketogén diétába. A napi 3-6 darab tabletta érdemben nem befolyásolja a napi zsír / fehérje / szénhidrát arányt.
- Időszakos böjtölés: a készítmény alkalmazható az időszakos böjtölés alatt.
- Low Carb: ennek a készítménynek alacsony a felszívódó szénhidrát tartalma, így fogyókúra illetve a különböző alacsony szénhidrát tartalmú diéták esetén alkalmazható.
- Vegán / Vegetáriánus: ez a termék nem tartalmaz állati összetevőket.
- Magas vérnyomás elleni diéta: a készítmény szedhető magas vérnyomás esetén.
- Pajzsmirigy diéta: ezt a készítményt nem ajánlott szedni pajzsmirigy túlműködés esetén.
- Máj regeneráló diéta: a termék, a máj regeneráló diéta részévé tehető.
- Autoimmun betegségek diétája: a készítmény alkalmazható az autoimmun betegségek diétája alatt.
Összetett, súlyosabb problémák esetén, a fogyasztás megkezdése előtt, egyeztessen kezelőorvosával is.
A spirulina kiváló növényi fehérje és aminosav forrás, tartalmaz A-, C-, D-, E- és K-vitamint, illetve B-vitaminokat is. Emellett magában foglal poliszacharidokat, gamma-linolénsavat, fikocianint, antioxidánsokat és 2000 különféle enzimet is.
A Spirulina probiotikumként is működik, ajánlott a bevitele például probiotikummal.
Támogatja az emésztést, és mivel nincs sejtfala könnyű megemésztenünk, így felszívódása 95% körüli!
A spirulina nagy kiváló folsav forrás, tartalmaz tiamint, riboflavint, káliumot, rezet, vasat, foszfort, jódot, magnéziumot, nátriumot, krómot, cinket, omega-6 zsírsavat, fitonutriens vegyületeket és kalciumot. Gazdag béta-karotinban és mind a 10 féle karotinoid megtalálható benne, így daganatellenes és szemvédő hatással is rendelkezik.
A Spirulina minden korosztálynak ajánlott tápanyagpótláshoz és megelőzéshez is: erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, lúgosít és fokozza testünk védekező erejét a sugárzásokkal szemben. [02.]
Szedése ajánlott:
- Magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén
- Magas vércukorszint, Cukorbetegség esetén
- Legyengült máj esetén
- Legyengült bélrendszer, bélflóra esetén
- Szem erősítéshez
- Vitaminpótláshoz
Magas vérnyomás esetén, nyugtatja és tágítja az erek falát, növeli azok rugalmasságát, javítja a keringést, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét.
Mannavita Spirulina Tabletta
Ha folyamatosan szedjük, fontos, hogy gyorsan és egyszerűen tudjuk fogyasztani nap mint nap, ezért hoztuk létre a Mannavita Spirulina tablettát. [03.]
A tabletta könnyen lenyelhető vagy feloldható egy pohár vízben, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, gyógyszerekkel együtt és terhesség alatt is fogyasztható.
A Mannavita Spirulina tabletta kíméletes eljárással készül, a bio gazdálkodáshoz hasonló körülmények között, magas a hatóanyag tartalma, hatásai általában már pár nap alatt érezhetőek.
Adagolás:
- Kezdésnek napi 2 tabletta fogyasztása javasolt, majd a következő héten naponta 4 tabletta, míg a harmadik héten napi 6 tablettára növeljük az adagot.
- A hatékonyság testsúlytól, állapottól is függhet, ezért jó fokozatosan növelni az adagot.
- Nagyon fontos, hogy fogyasszunk mellé sok folyadékot!
- Amennyiben Chlorella algát is fogyaszt a Spirulina mellé, akkor elég a két fajtából 3-3 tablettát fogyasztani naponta.
Ennyi időre elegendő:
- Normál fogyasztás: 1 havi adag
- Intenzív fogyasztás: 15 napi adag
A chlorella és a spirulina támogatják az emésztőrendszer egészségét
Az emésztőrendszer betegségeiről egy egész könyvet lehetne írni. Az európai táplálkozásban a belek tönkremennek a finomított szénhidrátok, a vitaminokban és rostokban szegényes étrend, illetve az állati zsírok túlsúlya, a rengeteg szénhidrát okán. A székrekedés, az irritábilis bél szindróma, a gyakori gyomorrontás, a Crohn-betegség, mind-mind a táplálkozás egyensúlyzavarából erednek.
A Chlorella és a Spirulina komoly segítséget jelent emésztőrendszerünknek a természetes egyensúly visszaállításában, a gyomor és a belek regenerálódása során. Az algák a legnagyobb segítséget a bélflóra helyreállításában nyújtják. A Spirulina algában ezt a hatást a benne lévő mukopoliszacharidok idézik elő. [01.], [02.]
A spirulina és a chlorella fokozza a Sugárzásokkal szembeni védelmünket is
A japán lakosságra jóval kisebb mértékben volt negatív hatással mind a Fukusimai atomerőmű katasztrófa, mind a 2. világháború során ledobott atombombák. A kutatások egyértelműen bizonyították, hogy azért, mert a japánok rengeteg algát fogyasztanak.
A Fehérorosz Egészségügyi Minisztérium megállapítása szerint a spirulina felgyorsítja a radionuklidok kiürítését az emberi szervezetből, mindezt mellékhatások nélkül. A spirulina kiváltképp hatékonynak bizonyult a radioaktivitású cézium hatástalanításában és szervezetből történő eltávolításában is.
A spirulina a gamma-sugárzástól is megvédi a sejteket, ahogyan azt egy 1989-es, egerek csontvelejét vizsgáló tanulmány kimutatta. A vese egészséges működését is támogatja, mely szervet a leghamarabb éri károsodás jelentős mértékű sugárzást követően. Kutatások alátámasztják, hogy a spirulina a rákkezelések során fellépő nefrotoxicitás ellen is védelmet nyújt. [03.]
A spirulina és a chlorella jó fehérje források
A spirulina és chlorella algákat nem csak kizárólag étkezéshez kiegészítőként érdemes fogyasztani, hanem jelentős mértékben pótolni lehet vele a fehérje-szükségletünket. Ásványianyag és nyomelem források, minden bennük van, ami az egészséges és energiával teli élethez szükséges.
A spirulina és chlorella a tengerekben nagy mennyiségben van jelen, egyébként az algák a világ összes élőanyag mennyiségének az egyharmadát teszik ki. Földünk oxigéntermelésének jelentés részét ma is az algák és a moszatok adják.
A Chlorella a sok napfénynek és a fotoszintézisnek hála tápanyagokban gazdag. A szervezet jobban hasznosítja ezt a könnyen emészthető növényi fehérjét, mint az állati fehérjét, mivel a növényi fehérjék kisebbek, és felépítésükben is egyszerűbbek. A Chlorella alga az esszenciális aminosavak mellett más fontos aminosavakat is tartalmaz. Mivel szervezetünk az esszenciális aminosavak előállítására képtelen, így ezeket a táplálékon keresztül tudjuk csak felvenni.
Ez a két alga kitűnő minőségű protein, azaz fehérje forrás, mely sokkal koncentráltabb és emészthetőbb, mint bármelyik állati eredetű fehérje. A chlorella algának átlagosan 58%-os a protein tartalma! [04.], [05.]
OGYÉI szám: 21749/2019 [04.]
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. A javasolt napi mennyiséget ne lépje túl! Gyermekektől elzárva tartandó. Amennyiben allergiás bármely összetevőre, ne használja a készítményt! Terhesség, szoptatás és gyógyszeres kezelés alatt konzultáljon kezelőorvosával!
Kapcsolódó kutatások, publikációk:
- [01.] Intergovernmental Institution for the use of micro algae Spirulina against malnutrition (IIMSAM)
- [02.] The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens - doi: 10.1038/cmi.2010.76
- [03.] Algavirágzás - Beszélgetés Vasas Gáborral
- [04.] OGYÉI, Bejelentett étrend-kiegészítők listája
Paraméterek
Tárolás | száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten. |