Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Éléskamra Ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g
928 Ft (786 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Éléskamra Ünnepi bejgli szénhidrát csökkentett lisztkeverék 200 g

928 Ft (786 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. november 28.
Átlagos értékelés: (2)
Elérhetőség: Külső raktáron
Szerezhető hűségpontok: 7
Egységár: 4.638,17 Ft/kg

A karácsony elképzelhetetlen bejgli nélkül. A lisztkeverékből paleo és gluténmentes könnyen nyújtható és tekerhető tésztát állíthatunk össze, ami ízlésünknek megfelelően tölthető. Természetesen tojás nélkül is elkészíthető, így kár összetett ételérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják. A lisztkeverék szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, tejmentes, szójamentes, gabonamentes, élesztőmentes, hozzáadott cukormentes, konjacmentes, kókuszliszt mentes, mindenféle adalékanyagtól, színezéktől, aromától, ízfokozótól, tartósítószertől mentes. 100% natúr és természetes alapanyagok felhasználásával előállított, magyar, kézműves termék.

 

Karácsonyi limitált darabszámú lisztkeverék, csak az ünnepi időszak alatt vásárolható meg!

Leírás

Könnyen kezelhető tészta, jól formázható és nyújtható, nem szükséges két sütőpapír a nyújtásához. Sodrófával könnyedén alakítható. Ízlés szerint tölthető kakaóval, dióval, mákkal.

Nincs markáns paleos íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén állagú. Igazán ízletes sütemény alap, a régi megszokott bejgli reform változata, inkább a linzeresebb változathoz hasonló, de mennyeien puha és egyáltalán nem száraz. Napokig puha és ízletes. Tölthető a hagyományok szerint mákkal, dióval, vagy a gyermekek kedvéért kakaóval vagy csokis mogyorókrémmel.

Alaprecept:

Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
  • 4 db szobahőmérsékletű M-es tojás (200 g)
  • 40 ml langyos víz
  • 30 ml friss citromlé
  • 60 g eritrit
  • 60 g lágy kókuszzsír

Elkészítés: a 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200 g) adj 40 ml langyos vizet, 30 ml friss citromlevet, 60 g poreritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.

TÖLTELÉK TIPP: 2 rúdhoz 200 g darált mák vagy dió, 100 g poreritrit, citrom reszelt héja és leve, vanília magja, mindezt kb. 100-130 ml forró növényi tejjel krémesre keverni.

Tojás nélkül: 150 ml víz + 20 ml citromlé + 90 g lágy kókuszzsír a tészta receptje.

A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.

Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, növényi rostok (útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt), Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási hely: EU

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1356,48 kJ / 326,3 kcal
Zsír 4,89 g
amelyből telített zsírsavak 4,34 g
Szénhidrát 42,07 g
amelyből cukrok* 1,83 g
Rost 35,68 g
Fehérje 3,23 g
0,04 g
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Tárolás Száraz, hűvös, helyen tárolandó.

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2021. 01. 01. -
Igazolt vásárlás
Remek termék! Isteni bejgli készült vele! A tésztával könnyű volt dolgozni, nem repedt, nem szakadt. 3-4 nap után sem száradt ki.
2020. 12. 06. -
Könnyű volt a tésztával dolgozni,egyáltalán nem repedt ki.
A tölteléknél figyelni kell,hogy ne legyen nagyon "nedves",mert akkor nem lesz szép a tészta belseje,"szalonnás" lesz.Ez inkább esztétikai dolog,az ízén nem változtat.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek