Leírás
A kovász rendkívül kedvező élettani hatású, segít lebontani a gabonában lévő glutént, és gondoskodik a kenyér sütés közbeni térfogat növekedésről. Ez a fermentálási folyamat egyben pozitívan befolyásolja a kenyér ízét, állagát és eltarthatóságát.
A fermentáció egy egyedi erjedési folyamat, mely a kenyér összetevőin kívül elsősorban a szobahőmérséklettől, illetve a környezet mikrobakteriális klímájától függ. A kenyér belső szerkezete és a külső megjelenése ezért mindig eltérő lehet és így a sütés valódi kreatív élménnyé válik.
Összetevők:
- teljes őrlésű BIO Alakor liszt*
- Alakor sütőferment koncentrátum
- élesztő
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Paraméterek
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100 GRAMM TERMÉKBEN | |
Energia | 1501 kJ (355 kcal) |
Zsír | 2,8 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0,42 g |
Szénhidrát | 67,7 g |
– amelyből cukor | 0,35 g |
Rost | 6,6 g |
Fehérje | 11,4 g |
Só | <0,005 g |
Glutént tartalmaz • Élesztőt tartalmaz • Vegán • Laktózmentes • GMO mentes | |
Tárolás | Jól lezárva, száraz és hűvös helyen tárolandó! |