Leírás
A bambusz történelmi különlegességei
Az örökzöld növény a közhiedelemmel ellentétben jól bírja a hideget. Szaporításához egy fűrészre is szükségünk van, ugyanis nagyon erős a gyökérrendszere. Olyan sűrű aljnövényzetet alakít ki magának, hogy más növény nem is képes megélni a közelében. Egyes egyedek egész éven át virágozhatnak (Phyllostachis nemzetség), dísznövényként kertekbe ültetik. A bambusz hajtásait párolják és zöldségként tálalják, magvait gabonaként használják. A Dendrocalamus strictus és a Bambusa arundinacea rostjainak pulpjából jó minőségű papírt állítanak elő. A bambusz ízekre tagolt szárát hasznosítják a legtöbbféle módon. A legnagyobb szárak házak és tutajok építésénél pallóként vagy állványzatként funkcionálnak. Bútorokat, horgászbotot és más eszközöket is készítenek a feldarabolt száraiból. Érdekesség, hogy a szerencsebambusznak nevezett növénynek semmi köze sincs a bambuszokhoz. Hivatalos neve: Dracaena sanderana, azaz fehérszélű sáfrányfa. Földbe ültetve elveszíti ‘keleties mivoltát.
A bambuszrost a konyhában
A Nature Cookta Bambuszrosttal megnövelheti a tészták térfogatát. Segítségével ropogós és omlós péksüteményeket és kenyereket készíthet. Olyan segédanyag a konyhában, amely az ételek eltarthatósági idejét meghosszabbítja, a szeletelésüket pedig megkönnyíti. A nap bármely étkezésébe beépíthető alapanyag. Természetes módon éri el, hogy az ételek mindig növényi rostban gazdagok legyenek.
Összetevők : 100% bambuszrost
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g lisztben | |
energia | 770 kJ/ 192 kcal |
zsír | 0 g |
ebből telített zsírsavak | 0 g |
szénhidrát | 0,1g |
ebből cukor | <0,1 g |
rost | 96 g |
fehérje | 0 g |
só | 0,19 g |
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! | |
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! |