Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Könnyen kezelhető
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Kiváló ár-érték arány
Felhasználás:
Basic kenyér
Hozzávalók:
- 500 g langyos víz, 20 g méz, 25 g friss élesztő, 15 g psyllium rost (por állagú útifű), 500 g Basic gluténmentes lisztkeverék, 12 g só, 15 g olaj.
Elkészítés:
- Mérjük egy keverőtálba a vizet, a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá egy kézi habverővel a por állagú útifüvet, várjunk fél percet, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a sót. Gyúrjunk egynemű tésztát, közben öntsük hozzá az olajat.
- Egy sütőpapírt kenjünk le vékonyan olajjal és gyúrjuk át rajta a tésztát, és lapítsunk belőle kb. 0,5 cm vastag téglalapot. A két rövidebb oldala mentén hajtsuk be a feléig a tésztát, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Tegyük a sütőpapírral együtt egy kenyérsütő formába, fóliázzuk le és
- Szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet. 180C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percet, majd a sütőpapír segítségével emeljük át a sütő rácsára és süssük további 10 percet. Rácson hűtsük ki teljesen a kenyeret.
Összetevők:
- Kukoricakeményítő
- Burgonyakeményítő
- Rizsliszt
- Kukoricaliszt
- Dextróz
- Stabilizátor (guargumi)
- Burgonya rost
- Burgonyapehely
- Lisztkezelőszer (aszkorbinsav)
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1448 kJ / 341 kcal |
Zsír | 0,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,0 g |
Szénhidrát | 82,0 g |
amelyből cukrok | 4,4 g |
Rost | 2,9 g |
Fehérje | 1,8 g |
Só | 0,01 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.