Leírás
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricaliszt-mentes, kukoricakeményítő-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú, hozzáadott zsiradék-mentes, élesztő hozzáadásával készült kenyerek, pékáruk készítéséhez. Elkészítéséhez szükséges élesztő ellátás, nélküle nem működik. Az ajánlott receptekben az élesztő nem cserélhető fel sem sütőporral, sem szódabikarbónával és ecettel, vagy citromlével.
Elkészítési javaslat:
SZABVÁNYOS KENYÉR RECEPT:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free Standard kenyér lisztkeverék
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
- 1 g kókuszvirág cukor
- 5 g Himalája só
- 300 g langyos víz (maximum 40 fokos)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Meleg helyen lefedve kelesszük 60 percig. Száraz felületen formázzunk belőle hosszúkás veknit, majd nejlonnal lefedve kelesszük tovább 20 percig. Vágjuk be enyhén a felületét srégen 3-4 helyen és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 60 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
A kész kenyér amint kihűlt, azonnal fagyasztható. Kiolvasztva visszanyeri eredeti, friss állagát és ízét. Eltarthatósága mélyhűtés nélkül, szoba hőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt, almarost)
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1470 kJ / 348 kcal |
Zsír | 2,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 67,0 g |
amelyből cukrok* | <0,5 g |
Rost | 9,6 g |
Fehérje | 8,9 g |
Só | 0,02 g |
*A lisztkeverék hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült. | |
Allergén információ | A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat. |
Minőségét megőrzi | a csomagoláson jelzett időpontig. |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. |