Leírás
Megfelelő rost mennyiség fogyasztása biztosítja szervezetének a megfelelő kiválasztást, ami az emésztőrendszer hatékony működéséhez szükséges, valamint biztosítja a szervezet számára az élelmiszerekben található minden fontos tápanyag felszívódását. Egy szennyezett, "bedugult" emésztőrendszer megakadályozhatja az emésztés megfelelő működését. A legtöbb ember csak kb. 15g rostot fogyaszt naponta, míg a megfelelő mennyiség több mint 25g lenne. A rostok segítik a salakanyagok gyors távozását is a szervezetből, ezáltal hozzájárulnak egy teljes értékű egészséghez.
Oldható rostanyag tökéletes forrása az útifű mag, amely vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni. Ezáltal létrejön egy lágy zselé, ami elkezd felszívódni a béltraktusban. Ez segíti a toxikus anyagok eltávolítását, valamint segít megelőzni, hogy ezek az anyagok hosszú időt töltsenek a belekben.
Érzékeny belek esetén: az útifű mag egy ideális forrása a rostoknak azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több millióan használják évről évre. A szervezet nem szívja fel, nem hat izgatóan rá, és nem okoz függőséget. Ezen okok következtében alkalmas a hosszú távú használatra.
Fogyasztása ajánlott:
- emésztési problémák (szorulás, hasmenés, puffadás) esetén
- kúra szerű alkalmazására az emésztőrendszer tisztításához
Felhasználási javaslat:
Süteményekbe, kenyerkbe a liszt egy részét kiváltva javítja a pékáru állagát.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 757 kJ / 189 kcal |
Zsír | 0,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,05 g |
Szénhidrát | 0,4 g |
amelyből cukrok | <0,1 g |
Rost | 91,0 g |
Fehérje | 4,5 g |
Só | 0,11 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó. |