Leírás
A Candida diétába is ajánlott lisztféleség igazi élelmirostforrás. A köles magjai enyhén édes ízűek. Az egyik legősibb kultúrnövény, termésének fogyasztása hazánkban a középkorban volt népszerű. A kenyérgabonák azért tudták háttérbe szorítani, mivel sikérmentes, így a belőlem készített kenyerek nem keltek elég magasra. Napjainkban pont ez a tulajdonsága, amely miatt a lisztérzékenyek konyhájában is olyan fontos szerepet tölthet be.A kifejezetten sószegény Nature Cookta Gluténmentes Köleslisztet tisztított, hántolt kölesből nyerik. Elsősorban pékáruk készítésre ajánlott a halványsárga színű alapanyag.
Semleges íze miatt sós és édes ételekhez egyaránt használható. Nagyon finom rétest, kekszet, kürtőskalácsot készíthetünk belőle. Az édességeknél mák, méz, kókusz és aszalt gyümölcsök is passzolnak hozzá. Sós finomságoknál pedig a gyömbér, koriander, bazsalikom és majoránna is javasolt. Készítsünk a Nature Cookta Gluténmentes Kölesliszt felhasználásával perecet, pitát, lángost vagy pizzatésztát egyaránt.
Összetevők: 100% tisztított, hántolt kölesből nyert köleslisz
Paraméterek
Átlagos tápérték | 100g köleslisztben: |
Energia | 1474 kJ/348 kcal |
Zsír | 2,9 g |
ebből telített zsírsav | 0,6 g |
Szénhidrát | 68,4 g |
ebből cukor | 0,1 g |
Fehérje | 10,5 g |
Élelmi rost | 3,2 g |
Só | 0,01 g |
Dióféléket és szezámmagot nyomokban tartalmazhat | |
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! | |
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! |