Leírás
Amire használható:
- Bőr
- Emésztés
- Idegrendszer
- Ízületek
- Máj
- Méregtelenítés
- Szellemi funkciók
- Stressz
- Vércukorszint
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójamentes
- Tej- és laktózmentes
- Kén-dioxid mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
A glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk, mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek számos étrenddel nem összeegyezethetőek. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.
Adagolás:
Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el.
Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék.
Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását.
Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüthető.
Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).
Összetevők:
- 100 % glicin
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1638 kJ / 396 kcal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | 99 g |
Só | 0 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. |