Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Paleo
- A cukor tökéletes alternatívája
- 12-es glikémiás indexű
- Nincs ízesítve
- Édesítőereje megegyezik a hagyományos cukoréval
- Természetes édesítőszer
- Nem okoz fogszuvasodást
- Jól kombinálható más édesitőszerekkel
- Színezék mentes
Mi is az a nyírfacukor?
Az nyírfacukor (más néven: xilit/xilitol), egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nyírfából és bükkfából állítanak elő, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre. Tulajdonságai azonban különböznek:
Az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiség fogyasztása hasmenést, puffadást okozhat. Ez a hatás azonban nem annyira erős, mint más édesítőszereknél (pl. szorbit), úgyhogy ez senkit ne risszon vissza a kipróbálástól!
Mivel nem nyújt táplálékot a szájban élősködő baktériumok számára, ezért segít megelőzni a fogszuvasodást.
Csökkenti az étvágyat, valamint késlelteti az éhségérzet kialakulását.
Összetevők:
- 100% xilit
Származási hely: Kína
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1008 kJ / 240 kcal |
Zsír | 0,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,0 g |
Szénhidrát | 100 g |
amelyből cukrok | 0,0 g |
amelyből poliolok* | 100 g |
Rost | 0,0 g |
Fehérje | 0,0 g |
Só | 0,0 g |
*A poliolnak nulla a kalóritartalma és a felszívódó szénhidráttartalma. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó! |