Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Mannavita Prémium Kakaó por 10-12% zsír tartalommal, 200 g
2.721 Ft (2.143 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Mannavita Prémium Kakaó por 10-12% zsír tartalommal, 200 g

2.721 Ft (2.143 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. november 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron
Szerezhető hűségpontok: 19
Egységár: 13.605,00 Ft/db

Mannavita Kakaó por - Theobroma cacao - egy magas tápértékű, 10-12% zsír tartalmú készítmény, kíméletes eljárással készítve. 

A Mannavita Kakaó porban, megtalálja az esőerdők illatát és a trópusi nap kellemes érintését. Középbarna színű, magas tápértékű kakaópor. Amellett, hogy nagyon finom, jó adag vitaminnal, ásványi anyaggal, fehérjékkel és rosttal is ellát. Ezzel a prémium minőségű kakaó porral, könnyedén elkészíthető az igazi kakaóital, de hozzáadhatja kedvenc ételeihez. A kakaópor felhasználási területe széles körű. A legkisebbek körében népszerű tejjel elkészített meleg italként, de jól illik shake-be vagy smoothiek-ba is.

Leírás

A kakaó por használható:

  • megszóráshoz (tejbegrízhez, tejberizshez, zabpehelyhez, desszertekhez és hasonlókhoz),
  • sütéshez (kekszek, süteményekhez, kalácsokhoz),
  • sós ételek szószának összetevőjeként,
  • finom csokoládés chia pudinghoz,
  • házi édes krémek és házi csokoládé elkészítéséhez.

A Kakaó por hatásai:

  • Agyserkentő
  • Gyengeség + fáradékonyság ellenes
  • Hatékony a szív és érrendszeri betegségek ellen
  • Segíti az emésztést
  • Fokozza a mentális aktivitást

Adagolás, tudnivalók:

  • Ételekhez, italokhoz keverve.

A termék jellemzői:

  • Adalékanyag mentes
  • GMO mentes
  • Nyers
  • Vegán

A kakaó pozitív élettani hatásai

A kakaót és persze a belőle elkészített csokoládét szinte mindenki imádja. Nemcsak az íze nagyszerű hanem ezzel együtt még rendkívül értékes hatóanyagok is találhatóak benne.

Persze ennél is meg kell tartani a mértékletességet mint sok más ételnél is. A kakaó utáni vágy illetve az ízének a szeretete már nagyon hosszú időkre nyúlik vissza. Már Kolumbusz a nagy felfedező is imádta ám a nagyszerű élettani hatásira csak később Hernán Cortés jött rá. Érdekesség, hogy Cortés ezeket az élettani hatásokat a katonáin vette észre, ugyanis az emberei állóképessége megnőtt és a kedvük is sokkal jobb lett a kakaó fogyasztása után.

A bennszülöttek a kakaót afrodiziákumként használták. Ha a legminőségibb kakaót fogyasztod, akkor te is megtapasztalhatod a rendkívüli élettani hatásait. Lehet nem is gondolnád, de a kakaó több mint 300 féle értékes vegyületet tartalmaz. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot lehet benne megtalálni. Tartalmaz magnéziumot, foszfort, káliumot és rezet is. A vitaminok közül található benne A-, B1-, B2-, B6-, B12-, D- és E- vitamin is.

Nagyon erős antioxidánsok találhatóak benne valamint tartalmaz flavonoidokat és polifenolokat is.

A kakaó egy hatásos alapanyag a daganatos betegségek és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Tartalmaz teobromint és alacsony koffeintartalma is van. Ezeknek köszönhetően élénkítő hatása van és mentális aktivitást is fokozza. Egy vizsgaidőszak esetén ajánlott csokoládét fogyasztani.

Nem sokan tudják, de a kakaónak mintegy 20%-a rost, a rost pedig segíti az emésztést. 

Norman K. Hollenberg, a Harvard Medical School, valamint a Brigham and Woomen´s bostoni kórház munkatársa évekig élt Panamában, a kuna népcsoport körében, amely csoport életmódját, táplálkozási szokásait tanulmányozta. Összehasonlító vizsgálatokat is végzett a szintén panamai - szárazföldön élő - kunák, és egy, a szigeten élő kuna csoport szokásait illetően. Kiderült, hogy a szigeten élő emberek személyenként mintegy negyven csésze kakaót fogyasztanak, míg a szárazföldön élő rokonaik között nem ennyire elterjedt ez az ital. Mindez egészségügyi állapotukra igen hangsúlyosan rányomja a bélyegét - legalábbis ezt hangsúlyozza a tudós.

Amíg a szigetlakó-kakaófogyasztó kunák körében elenyésző, alig 10%-ra tehetők a civilizációs betegségnek számító daganatos elváltozások, cukorbetegség, keringési elégtelenségből származó bajok (szélütés, szívroham), a szárazföldön élő kuna lakosság körében ez az arány jóval magasabb.

A kutató több évig tartó munkája során arra a következtetésre jutott, hogy a kakaó, egészen pontosan a kakaóban található flavonol tipusú vegyület - az epicatechin - az, amely ezt a lényeges különbséget eredményezi.

Paraméterek

Tárolás  száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten.
Felbontás után 3 hónapon belül fogyassza el.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek