Leírás
Nem minden fahéj egyforma. A cejloni fahéj az igazi fahéj. A cejloni fahéjnak alacsonyabb a kumarin tartalma. A kumarin nagy mennyiségben problémát okozhat a szervezetben.
A Mannavita Ceyloni Fahéj por alkalmazása az alábbi esetekben segít:
- Magas Vércukor szintek
- Cukorbetegség
- Hormon kiegyensúlyozás
- Gyulladás csökkentés
- Baktérium + Gomba ellenes
Adagolás, tudnivalók:
- Ételekhez, italokhoz keverve.
A termék jellemzői:
- Adalékanyag mentes
- GMO mentes
- Nyers
- Vegán
A fahéj pozitív élettani hatásai
A ceyloni vagy "igazi fahéj" Sri Lankáról származik. A Cinnamomum zeylanicum fa belső kérgéből állítják elő. A hagyományos fahéjjal szemben a kumarin tartalma elenyésző, így nagyobb mennyiségben is fogyasztható. A fahéj erős illatú fűszer, a főzés és forralás során nem veszít az aromájából. Jól használható gyümölcslevesek, befőttek és kompótok készítésénél, almás, cseresznyés és meggyes sütemények, rétesek, édes töltelékek, krémek, mézeskalács, fánk, tejes ételek ízesítője.
Sokan csak finom, illatos fűszernövényként ismerik a fahéjat, pedig egészségünk támogatója is. A népi gyógyászat például természetes fertőtlenítőszerként, baktérium-, gomba- és vírusölőként tartja számon. Mindezek mellett segíthet karbantartani a vércukorszintet, csökkentve azt. Jó hatással van az anyagcserére, támogatja a zsírégetést is.
A fahéj segítheti a szív védelmét azzal, hogy csökkenti a triglicerid és a koleszterin szintjét. Ezen felül képes a vérnyomás csökkentésére, ami szintén javítja a szív egészségét. A fahéj antioxidáns tartalmával megvédheti a testet a szabad gyökök sejtkárosodásaitól.
Vannak tanulmányok amelyek kimutatták, hogy a fahéj inzulinszerű hatású, és csökkentheti a vércukorszintet. Ezen kívül pozitív hatását mérték a vér lipidszintjére is.
A fahéj gyógyszerként való felhasználásának nagy hagyománya van, és különféle kultúrákban megtalálható.
Ősidők óta mondják, hogy a fahéjnak jótékony tulajdonságai vannak. Salamon megszórta táborát mirhával, agávéval és fahéjjal, hogy ezzel fűszerezze a szerelem éjszakáját. A perzsa régióban fahéjjal és mézzel készített kenőcsöket alkalmaztak afrodiziákumként a vágy és a férfiasság erősítésére.
Paraméterek
Tárolás | száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten. |
Felbontás után 3 hónapon belül fogyassza el. |