Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Natur Tanya® Chili tabletta 30 db
5.615 Ft (4.421 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Natur Tanya® Chili tabletta 30 db

5.615 Ft (4.421 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. november 25.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Szerezhető hűségpontok: 38
Egységár: 187,15 Ft/db

NATUR TANYA® CHILI TABLETTA

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA védjegyzett, mikrokapszulázott chili paprika kivonat a testsúlycsökkentés támogatásához!1 A standardizált kapszaicinen kívül, dihidrokapszaicint és nordihidrokapszaicint is tartalmaz aktív hatóanyagként, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemeknek tekinthetők.

Mindezt cikória gyökérből nyert Frutafit® inulin rost és a 70%-os EGCG tartalomra standardizált zöld tea kivonat egészíti ki. Az összetevők táplálják a bélmikrobiomot, melynek egyensúlyvesztése kapcsolatba hozható az elhízással. Hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere serkentéshez. 

  • • FOGYÓKÚRÁZÓKNAK ÉS AKTÍV ÉLETMÓDOT KÖVETŐKNEK
    • TESTSÚLYCSÖKKENTÉS, BÉLMIKROBIOM TÁMOGATÁS
    • MINDEN TABLETTÁBAN 15 DB CHILI PAPARIKA
    • MAXITHERM® - VÉDJEGYZETT, STANDARDIZÁLT, 300,000 SHU/g CHILI KIVONAT
    • MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIÁVAL
    • HATÓANYAGOK:
      - KAPSZAICIN, DIHIDROKAPSZAICIN ÉS NORDIHIDROKAPSZAICIN
      - FRUTAFIT® - CIKÓRIAGYÖKÉRBŐL NYERT INULIN
      - 70%-OS EGCG ANTIOXIDÁNS KIVONAT ZÖLD TEÁBÓL
    • VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES TERMÉK
    • MESTERSÉGES SZÍNEZÉK, TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
    • FÜGGETLEN, AKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TESTSÚLYCSÖKKENTŐ

Leírás

Adagolási javaslat: Napi 1-2 tabletta, lehetőleg étkezések előtt, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES!

Hatóanyagok a napi adagban

1 tabl.               2 tabl.

Frutafit® inulincikória gyökér forrásból

      amelyből inulin

138,5 mg           277 mg

124,65 mg         249,3 mg

MaxiTherm® chili paprika termés kivonat

     amelyből standardizált 2% kapszaicinoidok (kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin)

         

50 mg              100 mg

1 mg                2 mg

Zöld tea (Camellia sinensis (L.) Kuntze) levél kivonat

      amelyből standardizált 70% EGCG

100 mg           200 mg

  70 mg           140 mg

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.

BÉLMIKROBIOM KUTATÁSOK ÉS TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS

A megváltozott bélmikrobiom kapcsolatba hozható az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel. A bélmikrobiótának nagy hatása van az anyagcserére, a testsúlyra, a vércukorszint szabályozására és az inzulinérzékenységre.

Ezért a súlykontroll nem csak azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk a táplálékbevitelt a kalórialeadással, hanem azt is, hogy olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek jót tesznek a bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak. Ilyenek a rostok, a jó zsírok, az antioxidánsok, a főtt és nyers zöldségek, fermentált ételek.

  • Az első bizonyíték a bélmikrobiom és az elhízás közötti kapcsolatra egy 2005-ben publikált egereken végzett kísérlet volt, ahol kövér egerek mikrobiomját ültették sovány egerekbe, akiknél már 14 nap után 60%-kal nőtt a testzsírtartalom és megjelent az inzulinrezisztencia, csökkentett táplálékfelvétel mellett.
  • Azt is megfigyelték, hogy a bélmikrobiom két meghatározó törzsének (Firmicutes/Bacteroidetes) aránya is megváltozott. Ez bizonyította, hogy a bélmikrobiom összetétele meghatározó szereppel bír az elhízásban, ahol csökken a Bacteroidetes és ezzel arányosan nő a Firmicutes törzsek mennyisége.

Forrás2 

Egy 2021. júliusi átfogó tanulmány már az elhízás biomarkereként nevezi meg az eltolódott Firmicutes/Bacteroidetes arányt a bélmikrobiomban. Rámutat, hogy a bélmikrobióta diszbiózisa szorosan összefügg a járványszerűen növekedő számú elhízott populációval, gyulladásokhoz és az inzulinérzékenység megváltozásához vezetnek.

  • Mindez összefüggést mutat megváltozott étrendünkkel (több zsír, szénhidrát és cukorfogyasztás) és életvitelünkkel (stressz, mozgáshiány), melyek nagyban befolyásolják a bélmikrobiom összetételét, csökkenti a Bacteroidetes törzsek mennyiségét és növeli a Firmicutes törzsek számát.

Forrás3

SZERENCSÉRE A BÉLMIKROBIOM ÖSSZETÉTELE ÉTRENDDEL ÉS ÉLETMÓDI VÁLTOZTATÁSOKKAL KEDVEZŐ IRÁNYBA BEFOLYÁSOLHATÓ. AZ INULIN, AZ EGCG ÉS A CHILI PAPRIKA NAGYSZERŰ OPCIÓK A MIKROBIOM-BARÁT ÉTRENDHEZ.

INULIN – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS

A cikória gyökere (Chicorium intybus L.), a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása.

Az inulin prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja az elhízott egyének bélmikrobiomát, elősegítheti a rövid láncú zsírsavak (SCFA) termelődését, mint amilyen a vajsav (butirát).

A rövid láncú zsírsavak több energiát vonnak ki a tápanyagokból, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást. Ezért az inulin súlycsökkenésre gyakorolt hatása összefüggésbe hozható a bélmikrobiom és a rokon metabolitok közötti kölcsönhatással.

Forrás4 

EGCG – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS

Az EGCG (epigallocatechin-3-gallát) egy epigenetikusan aktív antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl. szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője.

Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, enyhíti az oxidatív stresszt, és szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást és a fogyást, csökkenti a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után.

Forrás5 

CHILI PAPRIKA – BÉLMIKROBIOM ÉS TESTSÚLYCSÖKKENTÉS

1A chili paprika (Capsicum annuum L.) hozzájárul a testtömegcsökkenéshez, támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A védjegyzett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a kapszaicinoidokat - kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin – koncentrálja, melyek a testtömeg-kontroll előnyeihez kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is.

  • A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus zsírégető, ez a termogenezis zsírégetés révén, a testzsír csökkenése mellett, megnövekedett anyagcsere rátát is jelent. A kapszaicin vegyületkeverék fogyasztása csökkenti az étvágyat, a kalóriabevitelt, és megnöveli az energiafelhasználást.
  • A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélmikrobiom egyensúlyát, szignifikánsan növeli a Firmicutes/Bacteroidetes arányt, táplálja a butiráttermelő hasznos baktériumokat, és csökkenti a gyulladásos citokin szintet.

Forrás6  

Forrás7  

A CHILI PAPRIKA ÉS KONCENTRÁLT HATÓANYAGAI

Chili paprikából származó kapszaicinoidok nem egyetlen összetevőt foglalnak magukban, hanem egy vegyületkeveréket, amelyek a következők: kapszaicin, dihidrokapszaicin, nordihidrokapszaicin.

Ezek azok a természetben előforduló összetevők, amelyek a csípős ételek fogyasztása során, a nyelvtől, a szájpadláson át, egészen a torokig égető érzést váltanak ki. A két legmarkánsabb összetevő a kapszaicin és a dihidrokapszaicin, amelyek több, mint 80%-t teszi ki a kapszaicinoidoknak.

A SCOVILLE-FÉLE CSÍPŐSSÉGI EGYSÉG

A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg. A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.

TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL SZÁRMAZÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZNEK.

EZÉRT NEM OKOZ IRRITÁCIÓT A 15 DB CHILI PAPRIKA A CHILI TABLETTÁBAN

A kapszaicin valójában csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását.

A normál közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is, sok embernél, gyomor- és bélrendszeri panaszokat, hasi diszkomfortérzetet okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható.

MIKROKAPSZULÁZOTT VITAPEARLTM TECHNOLÓGIA

A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat.

  • A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili vegyületek koncentrálását és a módosított (késleltetett) hatóanyagleadást egy mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé. A „szállítórendszer” előnyei:
  1. megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a gyomor savas környezetében
  2. megvédi a hatóanyag tartalmat
  3. javítja a biológiai hasznosulást
  4. növeli a felszívódást
  5. megkönnyíti a késleltetett hatóanyag kibocsátást
  6. és biztonságossá teszi az alkalmazását

Az eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el. Ezek a mikrogömbök sűrítik a tablettát.

Így egy hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli, stabil és koncentrált chili kivonatot kapunk, ami biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást.

A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével hatékony mennyiségű hatóanyag szállítódik célirányosan a vélkonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szabadulni/szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül.

A Natur Tanya® CHILI TABLETTA, a VitaPearlTM mikrokapszulázási technológiának köszönhetően nem okoz emésztőrendszeri irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat.

VITAPEARLTM HORDOZÓRENDSZER

chili-kapszaicin-testsulycsokkento-vitapearl-mikrokapszula.jpg

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK A CHILI PAPRIKÁVAL KAPCSOLATBAN

A chili, a fűszerpaprikák és a csípős étkezési paprikák fontos jellemzője a bogyók csípősségének mértéke, amelyet a termés kapszaicinoid tartalma határoz meg. A chili paprikák csípősségét az úgynevezett Scoville skálával határozzák meg.

A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígitani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.

TERMÉKÜNKBEN, A MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATBAN MEGTALÁLHATÓ KAPSZAICINOIDOK, DEKLARÁLT 300,000 SHU/G ÉRTÉKKEL RENDELKEZIK.

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® CHILI TABLETTA TERMÉKET?

  • azoknak, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket
  • azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprikát, koncentrált, kivonat formájába tartalmazza, és amely nem okoz irritációt, gyomor-bélrendszeri panaszokat
  • csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követőknek
  • fogyókúrázóknak, csökkentett kalóriabevitel mellett a testsúlycsökkentő étrend támogatásához
  • sportolóknak, aktív életmód esetén
  • nőknek és férfiaknak egyaránt

Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), Frutafit® [90% inulin- természetes cikória (Cichorium intybus L.) gyökér forrásból, 10% természetes szénhidrátok], zöld tea [Camellia sinensis (L.) Kuntze] levél kivonat - standardizált 70% EGCG (epigallokatekin-gallát) tartalommal, MaxiTherm® chili paprika (Capsicum annuum L.) termés kivonat 10-12:1 - standardizált 2% kapszaicinoid tartalommal, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid).*SHU: Scoville Heat Unit, Scoville-féle csípősségi egység, a kapszaicinoidokra vonatkoztatva.

Paraméterek

Figyelmeztetés Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Koffeint tartalmaz (0,5 mg/tabletta).
A termék 12 éves kortól alkalmazható
A termék fogyasztható cukorbetegség mellett
A termék NEM alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék NEM fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek