Leírás
A mákolaj nem hevíthető, ezért kizárólag utóízesítésre, díszítésre használjuk. Nagyon jól illik a különféle salátákhoz, öntetekhez, pl. citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, süteménykrémekhez is ajánljuk. Íze jól harmonizál a piros bogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal, sajtokkal.
A beérkező alapanyag morfintartalmát minden alkalommal laborvizsgálatokkal ellenőriztetjük.
A mákolaj további jótékony hatásai:
- Nyugtató hatású olaj, nyugtatólag hat az idegrendszerre - Említsük meg, hogy a mákolajat nyugtató hatású masszázsolajként is használják.
- Lefekvés előtt fogyasztva segíthetjük a jobb alvást. Valószínűleg ezt hivatott bizonyítani, hogy a mák latin neve, a 'Papaver Somniferum' magyarra fordítva annyit tesz, 'hogy álmot hozó'!
- A mákolaj telítetlen zsírsavjai jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre.
- Tapasztalatok szerint a mákolaj gyomorégés ellen hatékony lehet.
- A szépségápolásban is alkalmazzák: A bőr ,a haj, de a körmök egészsége támogatható mákolajjal (értékes tápanyagtartalma, mint vas, kálium, magnézium) miatt.
- Hangulatjavító, Idegrendszer erősítő
- Szellemi teljesítmény fokozáshoz is használható
- Pajzsmirigy működés kiegyensúlyozó
Adagolás, tudnivalók:
- Felnőtteknek naponta reggel egy evőkanállal.
- Gyermekeknek naponta reggel egy kiskanállal.
- Fontos tudni, hogy a mákolaj nem hevíthető.
- A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetnek citrommal, gránátalmával, sőt akár édességek, gyümölcslevesek, illetve kész sütemények ízesítéséhez is.
Paraméterek
Tárolás | Száraz, hűvös helyen. |
Figyelmeztetés | szezámmagot, mustármagot és dióféléket tartalmazhat. |