Leírás
Minden, amit a konjakról érdemes tudni:
A Konjac, más néven Ördögnyelv egy vaskos szárú gumós cserje.
Ennek a Dél-Kelet Ázsiában termesztett és őshonos növénynek a vízben oldódó élelmi rostja a glükomannán.
Hozzá hasonló vízben oldódó rostok találhatóak a zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben magvakban valamint a teljes kiőrlésű lisztből készült termékekben.
Ezek a növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre, valamint pótolhatatlan élettani hatásuk van az emberi szervezetre. Megelőzik számos betegség kialakulását, így az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a világ minden táján.
A glükomannánt ugyan nem lehet könnyen megemészteni és nem szívódik fel evés után a szervezetünkben, de képes megkötni a koleszterint és az epesavat, továbbá segíthet a magas vérnyomás csökkentésében, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében, annak gyógyításában.
Magas rosttartalma miatt fontosnak tartják az emésztőrendszer tisztításában is.
Ezeken túl az oldható rost, amely lassítja a tápanyagok felszívódását, a vércukorszintet nem emeli meg, ez pedig mindenképpen előnyös a cukorbetegek számára is.
Napjainkban azonban az ördögnyelvet elsősorban fogyókúrás célokra használják.
Mit érdemes tudni a tésztáról?
- Vegán
- Paleo
- Allergénmentes
- Zsírmentes
- IR barát
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Adalékanyagmentes
- Tartósítószert nem tartalmaz
- 100 g tésztában 9,6 kalória található.
- Sokoldalúan, bármely diétában felhasználható
Elkészítési javaslat: A legegyszerűbben csak vegyük ki a levéből, öblítsük el és máris mehet a forró levesbe, vagy öntsük rá a szószokat, ha tésztás ételt készítünk. Nem kell főzni. Egy másik gyakori előkészítési módszer, amikor egy tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül, magas hőfokon sütjük, u.n. szárazpirítással. Addig sütjük, amíg nyöszörgő/csikorgó hangokat nem ad ki magából, ez általában 1 perc alatt bekövetkezik. Ezzel a módszerrel formatartóbb, szolidabb, keményebb tésztát tehetünk a levesbe, szószhoz, ázsiai ételhez, valamint a keserűségét is mérsékli.
Megjegyzés: Különleges szaga van a Konjac tésztának, aki ehhez nincs hozzászokva, vagy még nem érezte soha, annak ez a szag furcsának tűnik. Ezt a szagot öblítéssel el lehet tüntetni.
Összetevők:
- Konjac gyökér por
- Víz
- Kalcium-hidroxid
Származási hely: Kína
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 36 kJ / 9,5 kcal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 1,5 g |
amelyből cukrok* | 0 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0,14 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
*Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Tárolás | Hűvös, száraz, fénytől védett helyen. |
Vélemények
Életem egyik legjobb döntése hogy fogyasztom rendszeresen, hiszen éhezés nélkül könnyedén tartom az optimális súlyomat.