Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- 100%-ig természtes
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Hozzáadott cukor nélkül
- Transzzsírmentes
- Koleszterinmentes
- Olajos magoktól mentes
- Kukorica mentes
- GMO-mentes
- MSG (nátrium-glutamát)-mentes
- Kosher
A SAMAI Cassava chips prémium minőségű cassavából készül, melyet Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban helyi farmerek termesztenek.
A cassavát természetes módon érlelik, majd kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. Ezután, átszállítják a feldolgozó üzembe, amely közvetlenül az ültetvények mellett helyezkedik el, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek maradjanak. Miután megérkezik az üzembe, szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik. Ezt követően, nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban ropogósra sütik, megőrizve a cassava természetes ízét és tápanyagban dús jellegét.
Az ízesítéshez kizárólag tengeri só kerül felhasználásra. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges ízfokozókat, aromákat, színezéket és nátrium-glutamátot (MSG) sem. Így garantálva a teljesen természetes ízeket.
A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül kicsomagolásra, hogy megőrizzék a termék frissességét és kiváló minőségét.
A cassava (Manihot Esculenta), más néven manióka vagy yucca, egy tápanyagban gazdag keményítő gyökér, mely Dél-Amerikában honos. Számos tópiusi és szubtrópusi régióban fogyasztják világszerte.
A cassava gyökér jelentős mennyiségű kálciumot, foszfort és C-vitmaint tartalmaz. A cassava keményítő pellet tápiókaként is ismert.
Kizárólag nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) kerül felhasználásra a cassava kisütéséhez. Ez a kevésbé telített (inkább folyékony) olaj az olajpálma terméséből kerül kivonásra főzéssel és préseléssel. A folyamat során semmilyen kémiai anyag nem kerül felhasználásra. A palmolein, a pálmamagolajtól és a kókuszolajtól eltérően, kevesebb telített komponenst tartalmaz.
Mint, ahogy az összes növényi olaj, a palmolein is koleszterinmentes és, mivel nem igényel hidrogénezést, transzzsírmentes is. Tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin) gazdag. A vörös pálmaolaj a legjobb természetes béta-karotin (A-provitamin) forrás.
Az alábbi kulcsfontosságú tényezők alapján került kiválasztásra a palmolein a SAMAI termékek elkészítéséhez:
- A pálmaolajban található zsírsavak tökéletesen egyensúlyban vannak, így biztosítva, hogy az olaj magas hőfokon is stabil maradjon.
- Az olajpálmák azonos régióban, az ecuadori trópusokban, teremnek, mint a többi összetevő. Így friss olaj kerül felhasználásra, közben hozzájárulva a helyi gazdaság fejlődéséhez.
- Végül, de nem utolsó sorban, a felhasznált olaj a védett esőerdőkön kívül eső ültetvényekről származik. A pálmák zöld lombkoronával borítják be környezetüket, mellyel lehetővé teszik számos növény és élőlény kifejlődését. Szén-dioxid felvételükkel hatékonyabbak a levegő tisztításában, mint a szójabab ültetvények.
Összetevők: Cassava (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj, tengeri só (1%).
Származási ország: -
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1791 kJ / 421 kcal |
Zsír | 21,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,6 g |
Szénhidrát | 60,7 g |
amelyből cukrok | 7,1 g |
Fehérje | 3,6 g |
Só | 1,0 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó. |