Recept (2 tepsinyi adaghoz):
- 500 g kamut liszt
- 100 g lenmag
- 100 g napraforgó mag
- 100 g szezámmag
- 15 g só
- 250 g margarin (szobahőmérsékletű)
- 150 g víz
Elkészítés:
A hozzávalókat egy ropotgép segítségével alaposan összekeverjük, majd 20 percet hűtőben pihentetjük a tésztát. A tésztát ketté szedjük, majd enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk mind a két adagot. (Érdemes szilikonos sütőpapírt használni és azon kinyújtani a tésztát.) A kinyújtott tésztákat a sütőpapírral együtt tepsikre helyezzük, majd előmelegített sütőben. (légkeverésen) kb. 18-20 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt a tészta, összetördeljük tetszőleges darabokra.