Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Fehérjében gazdag
- Jelentős ásványi anyag és vitamin forrás
A magyar konyha felhasználja leves, főzelék, pástétom (krém), saláta készítéséhez, de ételek sűrítésére vagy diétás, vegetáriánus/vegán ételekhez is. Leggyakrabban sárgaborsó főzeléket készítenek belőle, amelyet tejfölös habarással sűrítenek be; előnye, hogy egészen kis gyerekeknek is adható. A natúr sárgaborsó főzelék mellett gyakori a gazdagabb, füstölt húsos verzió is.
Készítése: a szakszerűen tárolt borsót hántolás előtt tisztítják, osztályozzák. A hántolást megelőzően héjszívósító kondicionálást alkalmaznak. A héj, a tört szem és a csiszolási hulladék elválasztását követően gőz hozzáadásával alakítják ki a borsó egyenletes, fényes felületét.
Összetevők:
- 100% Sárgaborsó
Paraméterek
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tartandó! |