Hozzávalók:
- 250 g rizs (szárazon mérve)
- 180 g füstölt tofu
- 15 g tamari szósz
- 150 g kukorica
- 300 g brokkoli
- 150 g növényi főzőkérm
- só, bors, fokhagyma granulátum
- vegán füstölt sajt
Elkészítés:
Főzzük puhára a rizst, közben a füstölt tofut morzsoljuk szét a kezünkkel (vagy egy villa segítségével) és ízesítsük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és tamari szósszal, keverjük alaposan össze, majd egy serpenyőben pirítsuk meg néhány perc alatt. A kukoricát és a brokkolit pároljuk/főzzük meg sós vízben. Ha minden megfőtt, rétegezzük a hozzávalókat: rizs, tofu, kukorica és brokkoli. A tetején oszlassuk el a vegán főzőkrémet. Tegyük a sütőbe (180 fokra) 35 percre, majd szórjuk meg a tetejét reszelt növényi füstölt sajttal és süssük további 10-15 percig. Ha elkészült, savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.