Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Paleo
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Szójamentes
- Kukoricamentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Gyorsan elkészíthető
- Tartósítószer- és mesterséges színezéktől mentes
Felhasználási javaslat
Kínai édes-savanyú csirke
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 70 g paradicsomsűrítmény
- 80 g Szafi Reform Kínai édes-savanyú csirke alap
- 800 g csirkemell
- 3dl víz
- 1dl ananászlé (pl. a befőtt leve)
- 1 db pritamin paprika
- 1 db vöröshagyma
- kb. 200 g ananászbefőtt
Elkészítés:
- 2 evőkanál bármilyen olajon süssük fehéredésig a kockára vágott csirkemellet (ha vizet engedne a hús, azt öntsük le róla).
- Majd adjuk hozzá az aprított hagymát, kockára vágott paprikát és szintén kockára vágott ananászt,
- Főzzük további 10 percig.
- Közben keverjük ki a Kínai édes-savanyú alapot a vízzel, ananászlével, sűrített paradicsommal és öntsük a húsra, végül keverjük jól el, és kevergetve főzzük 5 percig.
Összetevők:
- Fűszerkeverék (só, paprika, vöröshagyma, gyömbér, kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, mustármag, római kömény, cayennebors, petrezselyemlevél)
- Tápiókakeményítő
- Édesítőszerek (eritrit, szteviol-glikozidok)
- Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Származási hely: Magyarország
Vélemények
5 értékelés
Írja meg véleményét!
2020. 11. 02.
-
Frisnyicz Beáta
Igazolt vásárlás
Kiadós. 4 adagot számol de mi minimum 5- 6-szor ettünk belőle. Finom. Szuper az állaga.
2020. 08. 14.
-
Brigitta Szirony
Igazolt vásárlás
Ki szerettem volna próbálni, megtörtént. Nem rossz egyébként, de alapból annyira nem vagyok a kínai konyha szerelmese, úgyhogy majd csak esetenként talán veszek ilyet, de annyira nem bűvölt el sajnos. Egyébként rendkívül egyszerű, elvileg 4 adaggal számol, de mi legalább 6-7x ettünk belőle. Szóval kiadós!
2020. 02. 10.
-
Anita
Élvezetes ízek, és pofonegyszerű lett vele a kínai kaja főzés. :)
2020. 01. 13.
-
Judit Tankó
Igazolt vásárlás
Nagyon finom, nagyon könnyen elkészíthető! Talán még több hús elkészítéséhez is alkalmas, mint amennyi a javaslatban szerepel, szóval megéri az árát!
2019. 09. 30.
-
Kocsis Tünde
A legfinomabb kìnai èdes-savanyù màrtàs ebből a poralapbòl kèszül! Imàdom!!