Hozzávalók:
- 300 g kamut búzaliszt
- 200 g margarin
- 1 tojássárgája
- 1 tk. vanília aroma
- fél bio citrom reszelt héja
- 35 g 1:4-es édesítő
Elkészítés:
- Egy tálba kimérjük a lisztet, belekockázzuk a margarint és kézzel vagy robotgép segítségével összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vanília aromát és belereszeljük a citromhéjat, majd addig gyúrjuk, míg egy ruganyos tésztát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és süteménykiszúróval tetszőleges formájúra szaggatjuk.
- A kivágott tésztalapokat sütőpapírral borított tepsibe helyezzük.
- Előmelegített 170 fokos sütőben, alsó-felső programon kb. 22-25 percig sütjük, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
- Miután kihűltek, megkenjük a lapokat hozzáadott cukormentes lekvárral, majd a tetjükre helyezzük a másik (középen lyukas) tésztalapot.
- Tálalás előtt megszórjuk eritrit porral a tetejüket.