Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Hozzáadott cukormentes fahéjas-szilvás pite

Natur Reform csapata
Hozzáadott cukormentes fahéjas-szilvás pite

Az alapja ennek a sütinek a magas minőségű teljeskiőrlésű liszt, amely gazdag rostokban és lassan felszívódó szénhidrátokban. Ezáltal minimalizálja a vércukorszint ingadozását, hozzájárulva az egészséges vércukorszint fenntartásához. A fahéj és a szilva tökéletes harmóniája egy igazi ízbomba élményt nyújt. A fahéj nem csak gazdag ízvilágot kölcsönöz a süteménynek, de híres gyulladáscsökkentő és vércukor stabilizáló tulajdonságairól is. Ez a fahéjas-szilvás morzsasütemény nem csupán egy egészséges alternatíva a hagyományos süteményekhez képest, de valódi kulináris élvezetet nyújt. Hozzáadott cukormentesen és teljeskiőrlésű liszttel készítve a vércukorszint ingadozások elkerülhetők, és a fogyasztók bátran élvezhetik ezt a csemegeféléket anélkül, hogy aggódniuk kellene az egészségükért.

A hozzáadott cukormentes fahéjas-szilvás pite nemcsak a cukorbetegek és inzulinrezisztensek számára ideális választás, hanem mindenki számára, aki egy kis édes kényeztetésre vágyik, anélkül hogy a vércukorszintre gyakorolt hatástól tartania kellene. Kreatív hozzávalóinak és az egészséges összetevők harmonikus kombinációjának köszönhetően ez a sütemény példája annak, hogy az ízletes és az egészséges nem zárja ki egymást, hanem kéz a kézben járhatnak a gasztronómiában.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 400 g Garat Malom KBL-200 teljes kiőrlésű királybúzaliszt
  • 250 g margarin
  • 1,5 ek. 1:4-es édesítő
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 tk. sütőpor

Töltelékhez:

  • 1 kg szilva
  • 1 ek. 1:4-es édesítő
  • fél citrom leve
  • 1 tk. fahéj
  • 3 ek. zabkorpa

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit egy robotgép segítségével összedolgozzuk.
  2. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A szilvákat félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat.
  4. Egy lábasban az édesítővel, a fahéjjal és a citromlével addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhulnak a szilvák.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk.
  6. A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába helyezzük.
  7. A tetején eloszlatjuk a 3 evőkanál zabkorpát.
  8. Rákanalazzuk a szilvás tölteléket. 
  9. A tészta másik felét egy nagylyukú reszelővel lereszeljük és eloszlatjuk a sütemény tetején.
  10. A tenyerünkkel egy picit megnyomkodjuk a tetejét.
  11. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 45 perc alatt készre sütjük.
  12. Ha teljesen kihűlt a sütemény, felszeleteljük és tálaljuk.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség IR-kompatibilis recept