Hozzávalók:
Tésztához:
- 400 g Garat Malom KBL-200 teljes kiőrlésű királybúzaliszt
- 250 g margarin
- 1,5 ek. 1:4-es édesítő
- 1 tk. vanília aroma
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 tk. sütőpor
Töltelékhez:
- 1 kg szilva
- 1 ek. 1:4-es édesítő
- fél citrom leve
- 1 tk. fahéj
- 3 ek. zabkorpa
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egy robotgép segítségével összedolgozzuk.
- A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe, addig elkészítjük a tölteléket.
- A szilvákat félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat.
- Egy lábasban az édesítővel, a fahéjjal és a citromlével addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhulnak a szilvák.
- A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk.
- A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába helyezzük.
- A tetején eloszlatjuk a 3 evőkanál zabkorpát.
- Rákanalazzuk a szilvás tölteléket.
- A tészta másik felét egy nagylyukú reszelővel lereszeljük és eloszlatjuk a sütemény tetején.
- A tenyerünkkel egy picit megnyomkodjuk a tetejét.
- Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 45 perc alatt készre sütjük.
- Ha teljesen kihűlt a sütemény, felszeleteljük és tálaljuk.