Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
 NVG Vitális búzaglutén (búzasikér) 25 kg
28.499 Ft (22.440 Ft + ÁFA)
Menny.:db

NVG Vitális búzaglutén (búzasikér) 25 kg

28.499 Ft (22.440 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. november 22.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 190
Egységár: 1.139,96 Ft/kg

Krémszínű, porszerű anyag, melynek íze és illata a búzaliszthez hasonló.
A Viresol korszerű technológiáinak köszönhetően az NVG vitális glutén szemcsék száritása csökkentett hősokkal jár, így azok kevésbé sérülnek, sokkal inkább megtartják eredeti állapotukat. Gyakori minőség-ellenőrzés és több beavatkozási lehetőség segítségével biztosítjuk az egyenletes és kiméletes szárítási folyamatot. Sütőipari felhasználás esetén az így készült glutén kedvezőbb sütési tulajdonságot, takarmányozás esetén jobb emészthetőséget eredményez.

HALAL, KOSHER és Non-GMO tanúsítványokkal rendelkezik, így biztosítva a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést. 

               

Leírás

Mit érdemes tudni róla?

  • 100% természetes
  • GMO-mentes
  • Kosher
  • Halal
  • Vegán
  • A 14-ből 13 allergéntől mentes!
  • A termék legalább 81%-a növényi fehérjéből áll
  • Adalékmentes
  • Glutént tartalmaz!

Mi is az a búzasikér?

A búzasikér, más néven esszenciális búzaglutén, a búzalisztből kivont fehérje. Ez a fehérje biztosítja az élesztős kenyér szerkezetét, segít neki megemelkedni és megmaradni. A búzasikér használatával a massza szénhidráttartalma csökken, miközben a fehérjetartalom növekszik, ami jelentős minőségi javulást eredményez a készülő sütemények és pékáruk állagában.

Miért fontos a búzasikér?

  1. Fehérjepótlás: A vegetáriánusok és vegánok számára a búzasikér kiváló fehérjeforrás. A szejtán, vagyis a búzahús fő alkotóeleme a sikér, amelyet rendszeresen fogyasztanak a protein pótlása érdekében.
  2. Tápérték növelése: A búzasikér hozzáadásával a sütemények és pékáruk tápértéke jelentősen javul. A termék fehérjetartalma kimagasló, 100 g búzasikér 80,8 g fehérjét tartalmaz.
  3. Textúra javítása: A búzasikér segít a tészta szilárdságának növelésében, ami különösen hasznos az alacsony gluténtartalmú vagy teljes kiőrlésű liszteket használó kenyerekben, mint például a rozs, zab, teff, tönköly vagy hajdina.

Gasztronómiai trükkök:

Egy kis gasztronómiai trükk: még jobb eredményt érhetünk el, ha a hozzávalók között szereplő lisztet teljes őrlésűre cseréljük. Így a késztermék rosttartalma tovább fokozódik, ami élettani szempontból roppant előnyös.

Felhasználási javaslat: Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére. (Adagolás: 1 ek/500 g).

Búzahús készítése:
A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.

Fontos tudnivalók:

  • Érzékenység: Mivel konkrétan a gluténról beszélünk, az erre érzékenyek nem fogyaszthatják.
  • Kiadósság: A búzasikér használata nagyon kiadós, ezért költséghatékony is egyben.
  • Allergének: A termék a 14 jelölendő allergéntől mentes, kivéve a glutént, ami maga a termék.
  • Tanúsítványok: A Natur Reform Magyar Búzasikér HALAL, KOSHER és Non-GMO tanúsítványokkal rendelkezik, így biztosítva a legmagasabb minőségi követelményeknek való megfelelést.

Összetevők: 100% Vitális búzaglutén 

Származási hely: Magyarország

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1698 kJ / 401 kcal
Zsír 5,7 g
amelyből telített zsírsavak 1,6 g
Szénhidrát 6,7 g
amelyből cukrok* 1,3 g
Fehérje 80,8 g
0,04 g
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Ez a termék búzából származik, és maga is allergénnek minősül. A gluténen és búzán kívül ez a termék nem tartalmaz más olyan összetevőt vagy feldolgozási segédanyag maradékot, amely címkézést igényelne az EK/1169/2011 európai uniós rendelet szerint.
Tárolás Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek