Leírás
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén?
Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Összetevők: bio alakor teljes őrlésű ősbúzaliszt, víz
Tojásmentes tészta.
Nutri-Score tápérték kategória: "A"
A zölddel jelölt termékek („A”, „B”) fontos részei lehetnek az étrendünknek, amelyeket gyakrabban vagy nagyobb mennyiségben kellene fogyasztanunk.
Paraméterek
Átlagos tápérték / 100 g | |
Energia | 1637kJ / 387 kcal |
Zsír | 3,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,8 g |
Szénhidrát | 71,8 g |
amelyből cukor | 4,1 g |
Élelmi rost | 3,2 g |
Fehérje | 7,7 g |
Só | 0,025 g |
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. | |
Tárolása | Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. |