Leírás
A szőlő történelme
Az építészet és az irodalom is arról tanúskodik, hogy az emberek ismerték és régen is felhasználták a szőlőt. A görögök épületdíszei fürtjeit formázzák, a korvinák iniciáléit is ennek a gyümölcsnek motívumai díszítik, s az Íliász és az Odüsszeia is rengeteg említést tesz róla.
Az ásatások során rengeteg szőlőművelő szerszám előkerült. A honfoglaló magyarok letelepedésük után a szőlőt már itt találták, így a gabonatermeléssel egyidőben tudták művelését elsajátítani. Mátyás király idején pedig aki szőlőt ültetett, az adókedvezményben is részesült. A szőlő az a kúszónövény, amelyet a kártevőktől rendszeresen óvni kell. A középkorban a szerzetesek nagy gonddal művelték, s eleinte inkább vörösbort készítettek, amely Krisztus vérét jelképezte. Szüret után a pincékbe vitték a bort, azonban a tapasztalatok vezették rá az embereket arra, hogy betakarítása után is gondozni kell, ha ízletes bort akarnak sokáig fogyasztani.
A szőlőmagolaj a konyhábanuk!
A Nature Cookta Szőlőmagolaj sütések alkalmával is az érett szőlőre emlékeztető aromát kölcsönöz az ételeknek. Könnyed ízét a kíméletes, hideg sajtolásnak is köszönheti. Ha igazán ízletes dresszinget, szószt, pácot vagy öntetet készítene, akkor a szőlőmagolaj hozzáadásával tudja a legtökéletesebb ízt elérni az ételeknél. Használhatja tésztákhoz és péksüteményekhez egyaránt, az eredmény mindig egy nagyon könnyed állagú, ízletes finomság lesz.
Hűvös, sötét helyen tárolj
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 3663 kJ/ 891 kcal |
Zsír | 98,91 g |
amelyből telített zsírok | 12 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Figyelmeztetés | Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Betegséget nem gyógyít, betegség esetén fogyasztását beszélje meg a kezelőorvosával! |
Tárolás | fénytől védett, száraz, hűvös helyen |