Leírás
A pektin előfordulása
A növényi, természetes eredetű pektint kiváló sűrítőanyagként tartják számon. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsöknél. A kevésbé rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Az élelmiszeriparban előszeretettel alkalmazzák az éretlenebb gyümölcsöket (savanykás almát), melyeknek a pektintartalma is még magasabb. Az érési folyamat során ez az érték azonban folyamatosan csökken. Gyakori a citrusfélékből való előállítása is. Henri Bracconot által 1825-ben feljegyzett pektin a kocsonyásodásért felel. Ezt a régiek is felismerték, amikor egy-egy befőzésnél az alacsonyabb pektin-koncentrációjú gyümölcsökhöz az állag javítása érdekében magasabb tartalmúakat adtak.
A pektin a konyhában
A tartósítás a tartósítószereken és a technikán is múlik. Ma már olyan fenomenális, természetes eredetű segédanyagok állnak a rendelkezésünkre, mint a Nature Cookta Special Pektin. A főzési idővel a gyümölcsök tápanyagértéke csökken. A rövidebb elkészítés miatt ez a termék megoldást jelenhet erre a problémára. Az egyik leghasznosabb konyhai alapanyaggal módfelett ízletes lekvárok, dzsemek, zselék készíthetőek. Ez az értékes heteropoliszacharid lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan elérjük a kívánt, kocsonyás állagot. Segítségével otthon is elkészíthetjük a gyerekek kedvencét, a gumicukrot.
A pektin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
A 2019.03.16. és utáni minőségmegőrzési idővel ellátott Nature Cookta Pektin termék már új alapanyagunk, mely még erősebb zselésítő hatással rendelkezik, s még gazdaságosabb kiszerelést jelent! Így már kevesebb pektin hozáadásával is elérhetjük a kívánt állagot. Míg korábban 80 gramm Nature Cookta Special Pektin körülbelül 11-16 kilogramm gyümölcshöz volt elegendő, addig most akár 20-25 kg-hoz is elégséges. A felhasznált mennyiség függ személyes ízlésünktől, hogy milyen állagú finomságot is szeretnénk készíteni, valamint attól is, hogy milyen gyümölcs a nyersanyagunk hozzá
Összetevők : 100% citruspektin
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 888 kJ / 212 kcal |
Zsír | 0,0 g |
amelyből telített zsírsavak | <0,01 g |
Szénhidrát | 50,0 g |
amelyből cukrok* | 50,0 g |
Rost | 80,0 g |
Fehérje | 3,0 g |
Só | 7,5 g |
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! | |
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó! |