Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Nature Cookta lenmagolaj 250 ml
1.331 Ft (1.048 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Nature Cookta lenmagolaj 250 ml

1.331 Ft (1.048 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. november 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron
Szerezhető hűségpontok: 9
Egységár: 5.322,57 Ft/l

Az apró lenmagok az idők során már sokszor bizonyították értéküket, sokrétű felhasználásukat. A belőlük készített enyhén kesernyés ízű, aranysárga színű Nature Cookta Lenmagolaj az egyik legértékesebb növényi eredetű, konyhai alapanyag. Préssel készítik, majd tartályban történő ülepítés után palackozzák és szűrik. A legmagasabb Omega-3 és a legkisebb Omega-6 tartalmú olaj a különböző saláták, lepények, sütemények tökéletes összetevője.

Leírás

A len történelme

A közép-ázsiai len növénynek mintegy 200 faja létezik. A vadlen rostját kötelek és zsinegek alapanyagaként az ősember is hasznosította. Erről tanúskodik a 34 ezer éves, grúziai barlangban talált lenszál is. Az egyiptomiak, görögök, indiaiak életében is ismert alapanyagként szerepelt. A rómaiak pedig első sorban ruhák készítése miatt termesztették. Európai elterjedése a napóleoni háborúk idejére tehető, amikor is megakadályozták, hogy tengerentúli országokból textil nyersanyagokat hozhassanak be. A len szó szláv eredete arra utal, hogy a magyarok a kárpát-medencei népektől sajátították el a len feldolgozását. Hazánkban Tolna megyében találtak lenmaradványokat. Élelmiszerként, orvosságként és a vászon készítés alapanyagaként is megállta a helyét. Az olajlen a mai napig a sziléziai konyha egyik leghangsúlyosabb alapanyaga. A len termesztésében a következő országok járnak az élen: Belgium, Argentína, Marokkó és India. Ruhaipari használatán kívül egyre hangsúlyosabbá vált az étkezésben betöltött szerepe.

Lenmagolaj a konyhában

A kék virágot hozó egynyári növény magjaiból enyhén kesernyés ízű, tiszta olajat nyernek, mely a hidegkonyhai ételek, lepények és zöldségek fenomenális ízesítője. A Nature Cookta Lenmagolajat pórábáljuk ki karfiollal, brokkolival, rukkolával vagy mángolddal készített saláta készítésénél. Öntetek, turmixok, smoothie-maker receptek kiváló összetevője. A gyümölcskenyér és a karácsonyi fatörzs összeállításánál is használjuk ezt az olajat, hogy még finomabb ízvilágot kapjunk.

Összetevők :  100% lenmagolaj

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 3693 kJ/ 898 kcal
Zsír 99,81 g
amelyből telített zsírok 11,07 g
amelyből többszörösen telítetlen zsírok
Omega-3 56,52 g
Omega-6 15,24 g
Szénhidrát 0 g
amelyből cukrok 0 g
Fehérje 0 g
0 g
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Tárolás Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek