Leírás
Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 2 púpozott evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva.
A MÁKLISZT ŐRLEMÉNY KALCIUM, MAGNÉZIUM ÉS VASFORRÁS
A kalcium szükséges az 2egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, valamint az emésztőenzimek normál működéséhez. A vas hozzájárul a szellemi működés fenntartásához, az immunrendszer egészséges működéséhez, 1az egészséges vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez. A magnézium a vassal szinergikusan hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, valamint részt vesznek a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban.
A MÁKOT MINDENKI ISMERI!
„Homokszerű állag, gyönyörű sötétszürke színnel, ami sütés során szinte kék lesz! Úgy néz ki, mint a gránit, mégis olyan puha.”
A mák vagy tudományos nevén a Papaver somniferum egy kicsi, ovális alakú, palaszürke vagy fehér színű magocska, amely a mák növény gubójában nő. A mákszemek nem narkotikusak, szemben az ópiummák növényének nedvével. Gazdag tápanyagforrás, amelyet ősidők óta használnak a népgyógyászatban.
DE, MI A MÁKLISZT?
Nemcsak a mákszemek tesznek jót az egészségnek, a szemekből kinyert mákolajnak szintén magas a tápértéke. A mákliszt az olaj előállítása során készül, a mákszemeket kisajtolják, aztán leőrlik. Alacsony olajtartalmának köszönhetően kiválóan használható lisztként, mivel nincs jelen benne hőre érzékeny olaj, így bátran süthetünk vele. Ráadásul, ha mák helyett máklisztet használunk, nem lesz mákos a mosolyunk!
MÁKLISZT A KONYHÁBAN
Ez a paleo- és testsúlycsökkentő étrendben népszerű alapanyag, magas ásványi anyag tartalmú liszthelyettesítő, ami jól passzol a citrommal és az eritrittel. Jól helyettesíti a darált mákot is!
MÁKLISZTES MUFFIN DZSEMMEL VAGY BOGYÓS GYÜMÖLCCSEL
Hozzávalók:
3 egész tojás
100 g kókuszcukor
3 evőkanál kókuszzsír
½ teáskanál szódabikarbóna
120 g mákliszt
gyümölcsdzsem vagy friss bogyós gyümölcs
1 csésze víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kend ki kókuszzsírral a muffin formát.
Verd fel a tojásokat egy nagy tálban és add hozzá a kókuszzsírt és a cukrot. Keverd el jól.
Add hozzá a máklisztet és a szódabikarbónát és a vizet. Keverd addig, míg nagyjából jól elegyedik az egész. Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, keverd bele a bogyókat a masszába, és aztán kanalazd bele a kész keveréket muffin formába. Dzsem esetén: kanalazd bele a masszát a formákba és mindegyikbe tetejére tegyél egy kis dzsemet. Sütsd 30 percig.
Összetevők: 100% mákliszt (Papaver somniferum).
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1100 kJ / 263 kcal |
Zsír | 9 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1,3 g |
Szénhidrát | 4 g |
- amelyből cukrok | 1,2 g |
Rost | 13 g |
Fehérje | 35 g |
Só | 0,1 g |
*NRV | Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték |
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat. | |
Figyelmeztetés | |
A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával | |
A termék 6 éves kortól alkalmazható | |
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén | |
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában | |
Tárolás | fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó! |