Leírás
Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban |
1 kapszulában |
2 kapszulában |
Fermentált fekete fokhagyma kivonat amelyből standardizált S-allil-cisztein |
400 mg 400 mcg |
800 mg 800 mcg |
TÖBB, MINT FOKHAGYMA!
A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymából állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.
A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzimatikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg.
Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrleményét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk.
A FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA ÉLETTANI HATÁSAI
2A fermentált fekete fokhagyma kivonat hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.
KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET?
-
rendszeresen dohányzó személyeknek
-
cukorbetegeknek
-
azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét
-
azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
-
azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
-
azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre
A FEKETE FOKHAGYMA TÖKÉLETES FŰSZEREZÉSRE IS, A KAPSZULATOK SZÉTNYITÁSÁVAL ADJUK ÉTELEKHEZ, LEVESEKHEZ, SALÁTÁKHOZ, HÚSPÁCOKHOZ, SALÁTÁKHOZ.
MIÉRT JÓ, HOGY A FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMÁT NÖVÉNYI KAPSZULATOKBA ZÁRTUK?
A kemény kapszulák rendszerint állati eredetű marha zselatinból, vagy valamilyen rostos növényi anyagból közvetlenül előállított cellulózból, vagy esetleg pullulánból állnak.
Fontos megjegyezni, hogy a zselatin kapszula nedvességtartalma magasabb a növényi HPMC kapszulákkal összehasonlítva.
A zselatin kb. 10% nedvességet tartalmaz, így az negatív hatással lehet a fekete fokhagyma organoleptikus (érzékszervi tulajdonságaira). A fekete fokhagyma higroszkóp (nedvszívó), az ilyen tulajdonsággal rendelkező anyagok miatt a zselatin kapszula törékennyé válhat, a nedvszívó anyagok elvonhatják a nedvességtartalmat (víztartalmat) a kapszula falából, emiatt a fekete fokhagyma csomóssá válhat, összeállhat a kapszulában levő portartalom, amely negatívan befolyásolja a termék stabilitását is.
ÍGY TÖBB SZEMPONTBÓL IS ÉRDEMES INKÁBB AZ INNOVATÍVABB: ALACSONY NEDVESSÉGTARTALMÚ HIDROXI-PROPIL-METILCELLULÓZ (HPMC) ANYAGÚ KEMÉNY KAPSZULÁKKAL FORMULÁZNI A FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET.
Ha ez nem lenne elég a Natur Tanya® SZERVES FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA terméket többrétegű bliszter csomagolásban került csomagolásra, amely tovább védi az aktív összetevőket a külső környezeti hatásoktól.
Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában
Paraméterek
Figyelmeztetés | Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! |