Leírás
MIÉRT CSÍRÁZTASSUNK?
A csírákat egyszerűen és praktikusan elő lehet állítani. Néhány nap alatt ehetővé válnak és ott vannak a házban egész éven át. A kifejlett növényhez képest ezek nagyobb koncentrációban és könnyebben felszívódó formában tartalmazzák a tápanyagokat.; A-, C-, K-vitaminban, valamint foszforban, magnéziumban, vasban és káliumban gazdagok.
HOGYAN CSÍRÁZTASSUNK?
Áztatási idő: 10 óra. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e sérült magok, azokat távolítsa el. Miután lejárt az idő, mossa át őket vízzel és helyezze el őket a csíráztatóba. Ha tálcásat használ, akkor figyeljen, hogy egyenletesen oszlassa el a magokat. Naponta kétszer-háromszor öntözze, amíg meg nem kezdődik a csírázás. A csírákat néhány napig lehet hűtőben tárolni, ahol tovább nőnek.
Csírázás ideje: 4-6 nap
Felhasználási útmutató: fogyasztás előtt mossa meg a csírákat ugyanúgy, ahogy a salátákat is. Fogyasztható önmagában, joghurtban, kefirrel, szendvicsben, levesbetétként és természetesen bármilyen salátához. Enyhe, lágy és édes íze van, ami minden más ízt kiemel, amihez hozzáadjuk. Vizualitásban, textúrában és tápértékben is új dimenziókat fog nyitni.
Összetevők: fekete káposzta (Brassica oleracea var. acephala) mag*.
*Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Nem tartalmaz mesterséges aromát, tartósítószert, színezéket.
Paraméterek
Figyelmeztetés | Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. A termék 3 éves kortól alkalmazható. A termék alkalmazható vérhígító mellett. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, de a termék átlagos szénhidráttartalmát/100 g (4%) bele kell számolni a diétába. A termék fogyasztható terhesség és szoptatás időszakában. Nyomokban glutént, mustárt, szóját tartalmazhat. |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tartandó. |