Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- 7 glikémiás indexű
- Idális édesitőszer cukorbetegek
- Édesítő hatása megegyezik a répacukoréval
- Nem okoz fogszuvasodást
- Magas emésztési tolerancia jellemzi
- Jelölendő allergént nem tartalmaz
A szervezetet kisebb mennyiségekkel szoktassuk a xilithez, nagyobb mennyiség bevitele
ugyanis hasmenést és puffadást okozhat.
Érdekesség:
Elnevezése görög eredetű, mely a faanyagból való kinyerésére utal. A tudomány ezt a növényi alapú cukorpótlót több, mint száz éve ismeri. Fontos
szerephez a II. világháború idején jutott és napjainkban is igazi reneszánszát éli.
A bogyós gyümölcsökben és gombákban is megtalálható természetes édesítőnek számos fogyasztási előnyét kamatoztathatjuk a táplálkozásunk során. Kivételes öt szénatomos összetételéből adódóan gátolja a fogszuvasodást, ugyanis a szájban található baktériumok nem tudnak reakcióba lépni vele. Különlegessége, hogy a vércukorszintet is alacsonyan tartja, így a diétázók étrendjében is hangsúlyos szerepet tölt be. Mivel gombaölő hatással bír, a candidások is bátran fogyaszthatják.
Összetevők: 100% nyírfacukor
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1008 kJ / 240 kcal |
Zsír | 0,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,0 g |
Szénhidrát | 100 g |
amelyből cukrok | 0,0 g |
Rost | 0,0 g |
Fehérje | 0,0 g |
Só | 0,0 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
A következő allergéneket tartalmazza a termék | - |
Kutyáknak és más kisállatoknak nem adható. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó. |