Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Mannavita Nemes Sörélesztő pehely + B12 + D3 vitamin, 100 g
5.471 Ft (4.308 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Mannavita Nemes Sörélesztő pehely + B12 + D3 vitamin, 100 g

5.471 Ft (4.308 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Várható szállítás: 2024. november 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Külső raktáron
Szerezhető hűségpontok: 37
Egységár: 54.710,00 Ft/kg

A Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely (Nutritional yeast), egy a sajthoz hasonló ízű, vitaminokban, fehérjében és nyomelemekben igen gazdag szuperétel.  A nemes sörélesztő természetesen előforduló fehérje, valamint számos vitamin és nyomelem forrása. A legjobb természetes B-komplex forrás.A Mannavita Nemes Sörélesztő termékek nem tartalmaznak élő organizmusokat, hőinaktiválással készülnek, így Candida fertőzésre hajlamos egyének is biztonsággal fogyaszthatják. Természetes B-vitaminokat, vasat és cinket tartalmaz, tehát nem hozzáadott, szintetikus forrásból származnak.

Leírás

A Mannavita Nemesített Étkezési élesztő-pehely:

  • Vegán
  • Glutén mentes
  • Természetes eljárással készül

Javasolt fogyasztási módok:

  • Önmagában naponta 1-2 evőkanállal.
  • 1-2 evőkanál, vízben, tejben, gyümölcslében, zöldséglében elkeverve
  • Salátákra, reszelt sajt helyett vagy reszelt sajt mellett
  • Levesekben elkeverve
  • Ragu ételekben, Pörköltben keverve.

    A B-vitaminok kulcsfontosságúak: [01.]

  • Az energia termeléshez
  • A megfelelő ideg működés
  • A hormon termeléshez
  • A megfelelő szénhidrát anyagcseréhez
  • Az egészséges agyműködéshez
  • A megfelelő emésztéshez
  • A vörös vérsejtek termelődéséhez
  • A szív és érrendszer egészségéhez

    A nemes sörélesztő előnyei

    A Nemes sörélesztő sajtos ízű, így számos receptben tökéletesen helyettesíti a valódi sajtot.
    Kesudióval, fokhagymával és vízzel kombinálva tökéletes sajtmártást készíthetünk vele tésztákhoz és párolt zöldségekhez is..

    A nemes sörélesztő néhány fő táplálkozási előnye a következő:

    Teljes értékű fehérje: A nemes sörélesztő tartalmazza mind a kilenc esszenciális aminosavat, amelyet az embernek táplálékból kell bevinnie. 1 evőkanál 2 gramm fehérjét tartalmaz, így a vegánok számára egyszerű módja annak, hogy kiváló minőségű fehérjét adjanak az étkezésekhez.

    Számos B-vitamint tartalmaz: Egy evőkanál nemes sörélesztő a B-vitaminok ajánlott étrendi bevitelének 30-180%-át tartalmazza. Különösen gazdag tiaminban, riboflavinban, niacinban, folsavban és B6-vitaminban.

    Nyomelemeket is tartalmaz: Egy evőkanál a nyomelemek, például a cink, a szelén, a mangán és a molibdén ajánlott étrendi bevitelének 2-30%-át tartalmazza. A nyomelemek szerepet játszanak a génszabályozásban, az anyagcserében, a növekedésben és az immunitásban. [02.]

    A nemes sörélesztő és a hagyományos sörélesztő

    Nemes sörélesztő a Saccharomyces cerevisiae néven ismert élesztőfaj segítségével készül. Ez ugyanaz az élesztőtípus, amelyet kenyérsütéshez és sörkészítéshez használnak. Bár a sörélesztő, a pékélesztő és a nemes sörélesztő technikailag ugyanabból az élesztőfajtából készül, mégis nagyon különböző termékek.

    A hagyományos sörélesztő a sörkészítéshez használt élő aktív élesztő, amelyet aztán hővel elpusztítanak és étrend-kiegészítővé alakítanak.
    A nemes sörélesztő ezzel szemben, egy deaktivált élesztő, amelyet kizárólag a tápanyagtartalma miatt termesztenek.

    Bár mind a nemes sörélesztőnek, mind a hagyományos sörélesztőtermék ugyanabból a fajból származik, meglepően eltérő tápanyagprofiljuk van. Ennek oka az egyes termékek előállításának módjában rejlik.

    Mindkét termék előállításához Saccharomyces cerevisiae-t, egy egysejtű gombafajtát használnak, amelyet közismertebb nevén élesztőnek neveznek. A pékélesztővel ellentétben ezeket a mikroorganizmusokat, a sörélesztőben hatástalanítják, ami azt jelenti, hogy nincs esély arra, hogy élesztőgombák túlszaporodását okozzák az emberi szervezetben.

  • Sütőélesztő: A sütőélesztőt élve vásárolják, és kenyér kovászolásához használják. Az élesztő a sütés során elpusztul, de földes, élesztős ízt ad a kenyérnek.
  • Sörélesztő: Sörélesztőt élve lehet megvásárolni, és sörfőzéshez használják. A sörfőzés során visszamaradó elhalt élesztősejtek táplálékkiegészítőként fogyaszthatók, de nagyon keserű ízűek.
  • Nemes sörélesztő: Ezt az élesztőt kifejezetten élelmiszeripari felhasználásra termesztik. Az élesztősejtek a gyártás során elpusztulnak, és nem élnek a végtermékben. Főzéshez is használható, és sajtos, kellemes, pikáns íze van.
  • A nemes sörélesztő előállításához a S. cerevisiae sejteket több napig cukorban gazdag táptalajon, például melaszon tenyésztik. [03.]

    A nemes sörélesztő általában granulátum vagy pehely formájában kerül forgalomba. Élénk sárga színű és pikáns ízű. Kiváló fehérje-, rost- és B-vitaminforrás. A B12-vitamin leggyakoribb forrása az állati eredetű termékek, így azok számára, akik kerülik az állati eredetű termékek fogyasztását, a B12 különösen fontos lehet. Megfelelő mennyiségű B12-vitamin nélkül vérszegénység és egyéb egészségügyi problémák alakulhatnak ki.

    Mikor nem ajánlott?

    Vannak azonban olyan emberek, akiknek nem szabad nemes sörélesztőt fogyasztaniuk. A gyulladásos bélbetegségben, különösen a Crohn-betegségben szenvedőknél immunreakció léphet fel, ami gyulladáshoz vezethet.

    Egyes kutatások arra utalnak, hogy a nemes sörélesztőben található tiramin (a fehérje egyik építőköve) fejfájást vagy migrént válthat ki egyes embereknél.

    Ha el kell kerülnie a nemes sörélesztőt, rengeteg más módja van annak, hogy elegendő B12-vitaminhoz jusson, mint például a legtöbb erjesztett élelmiszer.

    Sörélesztő

    Ahogy a nevéből is kitalálható, a sörélesztő általában sörgyártásra használt malátaárpa vagy más gabonafélék közegén nő. Miután a sör erjedése befejeződött, az élesztőt leválasztják a folyadékról, és hengerek segítségével megszárítják. Ez a folyamat inaktiválja, azaz "elpusztítja" az élesztősejteket.

    A felhasznált szubsztrát miatt ezek az élesztők általában keserűbb ízűek. Sok termék "keserűtelenítési" eljáráson megy keresztül, hogy ízletesebbé váljon.
    A sörélesztő por, pehely vagy kapszula formájában kerül forgalomba.

    Nemes sörélesztő

    A sörélesztővel ellentétben a nemes sörélesztő mindig "elsődlegesen termesztett", ami azt jelenti, hogy kifejezetten táplálékkiegészítő előállítása céljából hozzák létre.

    A nemes sörélesztő termesztésének leggyakoribb közege a répa- vagy nádcukormelasz. Mindkettő a cukoripar olcsó mellékterméke, és rengeteg glükózt biztosítanak az élesztőnek.

    Gyakran további szintetikus tápanyagokat adnak a szubsztrátumhoz, hogy erősebb, tápanyagban gazdagabb végterméket állítsanak elő.

    A nemes élesztő, természetes Béta-Glükán forrás

    Nemes sörélesztő két fő szénhidrátot is tartalmaz: alfa-mannánt és béta-glükánt. [04.]

    Vizsgálatok szerint az alfa-mannán és a béta-glükán takarmányhoz való hozzáadása csökkentheti a patogén baktériumok, például az E. coli és a Salmonella okozta fertőzések gyakoriságát sertésekben, valamint csökkentheti a daganatképződést egerekben.

    A béta-glükán és az alfa-mannán többféleképpen segít a fertőzés elleni védelemben:

  • Megakadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok a bélnyálkahártyához tapadjanak.
  • Serkentik az immunsejteket, így azok hatékonyabban harcolnak a fertőzés ellen.
  • Rákapcsolódnak bizonyos típusú toxinokra, amelyeket az élesztőgombák termelhetnek az élelmiszernövényekben, és csökkentik azok káros hatásait.
  • Kapcsolódó Kutatások, publikációk

  • Harvard.edu - B Vitamins
  • Yeast (Saccharomyces cerevisiae) protein concentrate: preparation, chemical composition, and nutritional and functional properties
  • Nutritional Yeast Biomass: Characterization and Application
  • Immune-modulatory effects of dietary Yeast Beta-1,3/1,6-D-glucan

Paraméterek

Tápanyag értékek 5 grammban = 1 púpozott evőkanál
Energia 73 Kj / 17 kcal
Zsír 0,2 g
amiből telített zsírsav 0,01
Szénhidrát 0,8 g
amiből cukor 0,5 g
Rost 1,1 g
Fehérje 2,5 g
0,01 g
Nemes Sörélesztő pehely + B12 + D3 vitamin, 100g
Hatóanyagok 5 grammban = 1 púpozott evőkanál
B1 vitamin / Tiamin 0,7 mg ( 64% * )
B2 vitamin / Riboflavin 2,8 mg ( 200% * )
B3 vitamin / Niacin 13,3 mg ( 83% * )
B5 vitamin / Pantoténsav 5,0 mg ( 83% * )
B6 vitamin / Piridoxin 1,2 mg ( 86% * )
B9 vitamin / Folsav 108 µg ( 54% * )
B12 vitamin / Kobalamin 5,4 µg ( 216% * )
Cink 12,4 mg ( 124% * )
D-vitamin 5 mcg ( 100% * )
Tárolás Száraz, hűvös, fénytől védett helyen, 25°C alatti hőmérsékleten.
Felbontás után 3 hónapon belül fogyassza el.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Ezeket láttad már?

Hasonló termékek