Leírás
Mangosztán gyümölcsvelő 100%-os Mangosztán (Garcinia Mangostana) Gyümölcspüré
Ebben a különleges trópusi gyümölcsben jelentős mennyiségben vannak jelen polifenolok, katechinek és xantonok, amelyek különösen hatékony antioxidánsok. Gazdag poliszacharidokban, amelyek baktérium és gombaölő hatást fejtenek ki, valamint tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, B1-, B2-, B6- és C-vitamint is.
Indiában, Thaiföldön és Kínában a kéregből előállított készítményeket antimikrobás és parazitaellenes kezelésre használják dizentériás betegeknél, illetve a fertőzés okozta hasmenés egyéb formáinál. A növény adsztringens (szöveteket összehúzó, ezáltal gyulladásgátló és vérzéscsillapító) hatása miatt megelőzi a kiszáradást és az értékes tápanyagok kiürülését a gyomor-bélrendszerből hasmenés esetén.
A kínaiak és a thaiföldiek ugyancsak kihasználják a mangosztán antimikrobás és antiszeptikus hatását, és elfertőződött sebek, tuberkulózis, malária, húgyúti fertőzések, szifilisz, gonorrhoea, valamint ekcémás bőrelváltozások kezelésére alkalmazzák.
A Karib térségben teáját isszák fáradtság és rossz közérzet esetén. A brazilok pedig féregtelenítésre és az emésztés elősegítésére fogyasztják. Venezuelában parazitás bőrfertőzéseket kezelnek a gyümölccsel elkészített dunsztkötéssel.
Adagolás, tudnivalók:
- Naponta 30ml egyben, vagy tetszés szerint elosztva.
- Fogyasztás előtt felrázandó.
Paraméterek
Fő összetevő | mangosztán |
Összetevők | 100%-os mangosztán gyümölcsvelő (nem koncentrátumból készült). |
Átlagos tápérték 30ml mennyiségben | |
Energia | 41,8kJ/10kcal |
Fehérje | 0g |
Szénhidrát | 3g |
- ebből cukor | 2g |
Zsír | 0g |
Rost | 1g |
Nátrium | 0g |
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változnak. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt. |
Felbontás után hűtve tárolandó, mert tartósítószert nem tartalmaz. |