Leírás
Homoktövis gyümölcslé - 100%-os Homoktövis Direktlé - Homoktövis bogyó velő (Hippophae rhamnoides) tisztán facsarva
A homoktövis magas antioxidáns tartalmú immunrendszer-erősítő gyógynövény.
Nem csak a már meglévő betegségek ellen ajánljuk fogyasztani, hanem mindennapos üdítőként és ételként is, hiszen nagyon fontos szerepe van a betegségek megelőzésében, a prevencióban.
Az egyik legrégebben használt gyógynövény, az egészség tárának is hívják. Több, mint 190 biológiailag aktív komponenst tartalmaz.
A, E, F, C, B1, B2, P vitaminokban gazdag, karotinoidokat, flavonoidot, káliumot, cinket, magnéziumot, kalciumot, nyomelemeket és zsírsavakat tartalmaz. Magas antioxidáns tartalma miatt daganatgátló hatású. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának tízszerese. Gyümölcsét gyógyszeralapanyagként is hasznosítják: nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyítására.
A homoktövis sűrűn ágas, 1,5-3 méter magas, lombhullató, szélporozta cserje. Hajtásai rendszerint tövisesek, termése narancssárga, tojásformájú, 7-9 mm átmérőjű, egymagvú bogyó.
Termése augusztus elejétől szeptember végéig érik be, ilyenkor még kesernyés, savanykás, de dércsípetten édessé és fogyaszthatóvá válik. Gyümölcsét elsősorban feldolgozva és nem nyersen fogyasztják. A bogyó szedése a sűrű tüskék miatt rendkívül nehéz, időigényes munka.
Fogyasztás:
- Fogyasztás előtt felrázandó.
- Naponta 30ml tisztán, vagy más gyümölcslével keverve.
Paraméterek
Fő összetevő | homoktövis |
Összetevők | 100%-os Homoktövis Direktlé (nem koncentrátumból készült) |
Átlagos tápérték 30ml gyümölcslében | |
Energia | 50kJ/12kcal |
Szénhidrát | 0,2g |
Fehérje | 0,06g |
Zsír | 0,3g |
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változhatnak. | |
Tárolás | Napfénytől védett, hűvös helyen, 10-22°C fok között. |
Felbontás után tartsa hűtőszekrényben és 15 napon belül fogyassza el, mivel tartósítószert nem tartalmaz. |