Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Könnyen kezelhető
- Rostban gazdag
- Szójamentes
- Tojásmentes
- GMO mentes
- Sokoldalúan, számos étrendben felhasználható
Felhasználási javaslat:
12 darab muffinhoz:
• 250 g maria’s sweet baking mix
• 110 g kristálycukor
• 12 g sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 200 ml joghurt
• 80 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A folyékony összetevőket – azaz a tojásokat, a joghurtot és az olajat – egy tálban egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a másik tálban elkevert száraz anyagokat és kézi mixerrel összedolgozzuk. A tésztát a papírral kibélelt muffin formákba öntjük úgy, hogy csak a feléig teljenek meg. Előmelegített 180 °C fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: A tésztához adhatunk ízlés szerint gyümölcsöket, csokoládé darabokat, kakaóport.
Összetevők:
Gluténmentes búzakeményítő, dextróz, sovány tejpor, kukoricaliszt, stabilizátorok (guargumi, xantángumi, E464), étkezési só, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), emulgeálószer (napraforgó lecitin), aroma (vanillin)
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1457 kJ / 343 kcal |
Zsír | 0,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,1 g |
Szénhidrát | 81,9 g |
amelyből cukrok | 24,7 g |
Rost | 1,8 g |
Fehérje | 2,5 g |
Só | 1,03 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | Száraz, hűvös helyen tárolandó. |