Leírás
C-vitamin
- Csökkenti a megfázás időtartamát és sportolóknál a megfázások gyakoriságát is.
- Fokozza a véráramlást és nitrogén-oxid szintjét.
- Gyulladáscsökkentő hatású.
- Fokozza a csontsűrűséget és a kollagén szintézist, a bőr feszességét.
- Jó hatású a szív- és érrendszerre.
- Enyhíti a fáradságot.
Citrus-bioflavonoidok (heszperidin)
- Hatásosan fokozza a véráramlást és nitrogén-oxid szintet, ezáltal az erekre jó hatású.
- Diozminnal együtt jó hatású viszérre és aranyérre, kezelésükre eredményesen használják.
Vörösszőlő magjának és héjának kivonata:
- Fokozza a véráramlást és nitrogén-oxid szintet, ezáltal jó hatással van az erekre.
- Jó hatású viszérre, keringésre.
- Étkezés előtt bevéve csökkenti a keményítők felszívódását, így az étel glikémiás indexét, felszívódó szénhidrát- és kalóriatartalmát is.
- Erős általános gyulladáscsökkentő hatás.
- Fokozza a bélflóra diverzitását (javítja a bélflórát).
- Erős antioxidáns.
- Szépíti a bőrt, csökkenti a ráncokat.
BioPerine®:
- Fokozza számos hatóanyag, mikro- és makrotápanyag hasznosulását.
A C-vitamint (aszkorbinsavat) nem kell különösebben bemutatni senkinek, fontosságával mindenki tisztában van. A mai élelmiszerekből nehéz fedezni a megfelelő mennyiségben. Előnyös hatásai csak napi 500 mg fogyasztása felett mutatható ki, ám ennek fedezése még magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökből, zöldségekből is nehézkes.Az étrend kiegészítésére használt C-vitamin ugyan megegyezően szívódik fel, mintha azt élelmiszerekből vettük volna magunkhoz, azonban a magas C-vitamin tartalmú zöldségekben, gyömölcsökben sok egyéb hasznos anyag is megtalálható. Ezek szinergikus hatásúak a C-vitaminnal vagy éppen elnyújtják a felszívódását, sőt még regenerálni is képesek lehetnek a már szervezetünk által antioxidánsként elhasznált C-vitamint és így azt újra és újra hasznosíthatjuk, mintha újra és újra újabb adag C-vitamint szedtünk volna be. Ilyen, a C-vitamin hatását segítő összetevői az élelmiszereknek a bioflavonoidok és antocianidok.
A C-vitamin-komplex készítményünkkel a cél az volt, hogy az élelmiszerekben megtalálható, a C-vitaminnal szinergikus hatású komplex készítményt hozzunk létre, hiszen nem véletlen található meg a C-vitamin többnyire ezekkel a vegyületekkel együtt a természetben. Termékünkben a C-vitamint nagy mennyiségű citrus bioflavonoidokkal és a vörös szőlő héjának és magjának kivonatával kombináltunk. Mind a citrus bioflavonidok, mind a vörös szőlő mag- és héj-kivonatokban lévő antocianidok szinergikus hatásúak a C-vitaminnal. A vörös szőlő ezen kivonatai ráadásul képesek C-vitamin szedése nélkül is fokozni a szövetek C-vitamin szintjét a regenerálása által.
Minedezek mellett a feketebors egy szabadalmaztatott kivonatát, BioPerine®-t is tartalmaz, mely bizonyítottan fokozza a C-vitamin hasznosulását, ahogy a termékünkben lévő egyéb szinergista hatóanyagokét is. Ez azért is fontos, mert a nagyobb (hatásos) dózisú C-vitamin felszívódása enélkül nem megfelelő. A megfelelő felszívódáshoz a C-vitamint a nap folyamán eloszlatva, kis dózisokban kellene folyamatosan szedni, ami elég kényelmetlen lenne. Az elnyújtott felszívódást biztosító készítmények pedig sok mesterséges anyagot tartalmaznak.
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Forrás: www.gal.hu