Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Epres piskóta glutén- és hozzáadott cukormentesen

Natur Reform csapata
Epres piskóta glutén- és hozzáadott cukormentesen
Finom, puha, gyorsan elkészíthető epres piskóta hozzáadott cukor-, tej és gluténmentesen. Ha nincs kedved sokáig ácsorogni a konyhában, de szeretnél egy ízletes süteményt enni, akkor próbáld ki ezt a receptet! A piskótát megtölthetjük lekvárral, pudinggal, tejszínes tortakrémmel és akár a külsejét is beburkolhatjuk. Nálunk most a legegyszerűbb változat készült: a belsejébe lekvár került, a tetejére pedig eritrit por. 

Epres piskóta recept: 

(4 főre)

  • 3 db L-es tojás
  • 3 ek. Szafi Free epres-banános zabpuding por
  • 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
  • egy késhegynyi sütőpor
  • eper lekvár
  • Szafi Reform eritrit por

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjéjét különválasztjuk. Robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjéket, közben hozzáadjuk az édesítőt. A robotgép fokozatát lejjebb vesszük és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját a már kemény habhoz. A zabpuding port apránként adagoljuk a masszához, miközben kézi habverővel óvatosan kevergetjük. A masszát tapadásmentes (kis méretű) kapcsos tortaformába kanalazzuk. Előmelegített 165 fokos sütőben alsó-felső fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a piskóta, félbevágjuk és megkenjük eper lekvárral. A tetejére eritrit port szórunk. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség Gluténmentes receptek