Epres piskóta recept:
(4 főre)
- 3 db L-es tojás
- 3 ek. Szafi Free epres-banános zabpuding por
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- egy késhegynyi sütőpor
- eper lekvár
- Szafi Reform eritrit por
Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjéjét különválasztjuk. Robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjéket, közben hozzáadjuk az édesítőt. A robotgép fokozatát lejjebb vesszük és egyesével hozzátesszük a tojások sárgáját a már kemény habhoz. A zabpuding port apránként adagoljuk a masszához, miközben kézi habverővel óvatosan kevergetjük. A masszát tapadásmentes (kis méretű) kapcsos tortaformába kanalazzuk. Előmelegített 165 fokos sütőben alsó-felső fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a piskóta, félbevágjuk és megkenjük eper lekvárral. A tetejére eritrit port szórunk.