Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Gluténmentes lisztek és lisztkeverékek

Rendezés:

A gluténmentes lisztkeverék a kezed alá dolgozik gasztro-alkotásaid során 

A gluténmentes lisztkeverék kiváló alapanyag, ha sütésről, főzésről van szó az egészségesség és tudatosság jegyében. Ha búzafehérje intoleranciától szenvedsz, akkor tény és való, hogy ebben a kérdésben nincsen más válasz a Számodra, mint a glutén teljes kiiktatása. Ha viszont nemes egyszerűséggel egészségesebben kívánsz étkezni, akkor elhatározhatod magad a búza mellett vagy ellen is.

A helyzet az, hogy különösen az extra módon feldolgozott, fehér variáció semmilyen tekintetben sem nevezhető táplálónak és egészségesnek, sőt. Ma már nem lehet azt mondani, hogy a kényszer sodorja az embert el odáig, hogy fehér búzalisztből készítse az ételeit, hiszen Te magad is láthatod, mekkora választék áll a rendelkezésedre, akár gluténmentesen is. Függetlenül attól, hogy péksüteményekről, kenyérről, főzelékről vagy panírozásról van szó, nem egy kiváló alternatívát fedezhetsz fel a gluténmentes lisztkeverék termékpaletta tagjai között.

A gabonalisztek méltán örvendenek óriási népszerűségnek: a hajdina vagy épp a köles olyan alapul szolgálnak, ami egyrészt táplálja a szervezetet, és amivel másrészt könnyű bánni. A lassan felszívódó szénhidrátokban és növényi fehérjékben gazdag vegán lisztek szinte bármilyen konyhatechnikai fogáshoz tökéletesek. A maglisztek is közkedveltek, amik igazán feldobhatják például a cukrászati alkotásaidat. Sokáig lehetne még folytatni a gluténmentes lisztkeverék fajtáinak felsorolását és méltatását, de a legjobb, ha a saját bőrödön, pontosabban a fakanaladon és az ízlelőbimbóidon tapasztalod meg a bennük rejtőző, egészséges, minőségi, testedet tápláló előnyöket.