Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Vegán
- Gluténmentes
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
- Élelmi rostban gazdag
- Szójamentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Élesztőmentes
- Kukorica-, burgonya- és rizsmentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Házi kenyér recept
Hozzávalók:
- 250 g lisztkeverék
- 4 g Himalája, vagy Parajdi só
- 310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Elkészítés:
- Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan (ízlés szerint fűszerezhető).
- Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig.
- Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
Megjegyzés:
A kész kenyér amint kihűlt, azonnal fagyasztható. Kiolvasztva visszanyeri eredeti, friss állagát és ízét. Eltarthatósága mélyhűtés nélkül, szoba hőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt [köles:cLengyelország], quinoa liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g lisztkeverékben | |
Energia | 1352 kJ / 324 kcal |
Zsír | 2,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 61,0 g |
amelyből cukrok* | 0,5 g |
Rost | 15,0 g |
Fehérje | 8,0 g |
Só | 0,04 g |
*A termék természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
A következő allergéneket tartalmazza a termék | nyomokban diófélék |
Tárolás | száraz, hűvös helyen tárolandó. |