Leírás
Mit érdemes tudni róla?
- Csökkentett szénhidráttartalmú
- Gyorsan és egyszerűen elkészíthető
- Fagylaltgép nélkül is készíthető
- 1 tasak = 24 gombóc
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók: 70 g fagyipor + 2 dl tej. A tejet egy tálba öntjük majd hozzáadjuk a fagylaltport. Kézi mixerrel először alacsonyabb majd magasabb fordulatszámon felverjük krémes állag eléréséig. Ezután a masszát poharakba adagoljuk majd fagyasztóban kifagyasztjuk.
Fagylaltgépben is elkészíthető.
Összetevők:
növényi zsírpor (glükóz, teljes mértékben hidrogénezett növényi zsír(kókusz), emulgeálószer: E 471, E472a, tejfehérje, stabilizálószer: E 340ii) édesítőszer: eritit, xilit, maltit, steviol-glikozidok, emulgelószer: E 473, sűrítőanyag: módosított burgonyakeményítő: szentjánoskenyérmagliszt, alginát keverék (stabilizálószer: E 339, E 450, E 401, E 516, cukor) tömegnövelőszer: polidextróz, zsíros tejpor, tejsavópor, zselatin, aromák, színezék: karminvörös, béta karotin, lutein, só
Származási hely: Magyarország
Paraméterek
Átlagos tápanyagértékek 100 g termékben | |
Energia | 1777 kJ / 428 kcal |
Zsír | 29,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 16,8 g |
Szénhidrát* | 59,4 g |
amelyből cukorok | 8,2 g |
amelyből poliolok | 37,9 g |
Fehérje | 3,3 g |
Rost | 4,4 g |
Só | 0,07 g |
*A szénhidrát tartalomból 16,1 g nem felszívódó szénhidrát. | |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
A termék tejport, tojást, glutént, mogyorót, földimogyorót, mandulát, szezámmagot is feldolgozó üzemben készült, ezért keresztszennyeződés előfordulhat. | |
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet! | |
Tárolás | száraz, hűvös, fénytől védett helyen. |