Leírás
- Vegán
- Gluténmentes
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Szójamentes
HASZNÁLATA: 6 tojást, 130 g gluténmentes piskótaliszttel, 120 g cukorral, 80 g vízzel összekeverünk és magas fordulatszámon kemény habbá verjük. Formába öntjük, és 180 °C-on aranybarnára sütjük.
ALAPTÉSZTA RECEPTEK:
1. Gluténmentes kakaós piskóta
6 db tojás
120 g 1:1-es cukorhelyettesítő 01785
1,2 dl víz
100 g gluténmentes piskótaliszt 02073
30 g Kakaópor
A piskóta hozzávalóit kihabosítjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. A piskótát 180 °C-on 20-25 perc
alatt készre sütjük.
2. Gluténmentes tortakarika
6db tojás
120 g 1:1-es cukorhelyettesítő 01785
1,2 dl víz
130 g gluténmentes piskótaliszt 02073
A piskóta hozzávalóit kihabosítjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tortaformába töltjük. A piskótát
180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
3. Gluténmentes piskótalap
3 db tojás
60 g 1:1-es cukorhelyettesítő 01785
0,4 dl víz
65 g gluténmentes piskótaliszt 02073
A piskóta hozzávalóit kihabosítjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre kenjük. A piskótát 180 °C-on 20-25 perc
alatt készre sütjük.
Sütemény variációk
1. Gluténmentes meggyes piskóta
6db tojás
120 g 1:1-es cukorhelyettesítő 01785
1,2 dl víz
130 g gluténmentes piskótaliszt 02073
200g Dia-wellness meggybefőtt lecsepegtetve
A piskóta hozzávalóit kihabosítjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, megszórjuk a lecsepegtetett
meggyel és 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
2. Gluténmentes parfait torta
Piskóta lap hozzávalók:
3db tojás
60 g 1:1-es cukorhelyettesítő 01785
0,4 dl víz
65 g gluténmentes piskótaliszt 02073
Fagylalt krém hozzávalók:
250 g rapid parfé
250 g erdei gyümölcs (fagyasztott kiolvadva)
250ml laktózmentes vagy növényi tej
A piskóta hozzávalóit kihabosítjuk és egy 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük. A piskótát 180 °C-on 20-25 perc alatt
készre sütjük. Amíg az elkészült piskóta kihűl elkészítjük a krémet. A fagylaltkrém hozzávalóit kihabosítjuk és a kihűlt
piskótára öntjük. Fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük.
3. Gluténmentes piskóta tekercs
A piskóta lapot kisütjük, melegen tetejét liszttel szórjuk, egy másik sütőpapírra fordítjuk és feltekerjük. Amikor
langyosra hűlt letekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk, Dia-Wellness Kajszibarack lekvárral 02227 kenjük, majd vissza
tekerjük. Legalább 1 órát pihentetjük és szeleteljük. Tetejét Dia-Wellness porcukorhelyettesítővel 07612 díszítjük.
4. Gluténmentes Charlotte torta
Egy félgömb alakú tálat kibélelünk vékonyra vágott piskótatekercs szeletekkel. Ezt megtöltjük 100g vízből, 100g Dia-
wellness Tortakrém expresszből és 300g tejszínből készült krémmel és tetejére is piskótatekercs szeleteket teszünk.
Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük, majd egy tortatálra fordítjuk az elkészült tortánkat
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1655 kJ / 392 kcal |
Zsír | 7,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,0 g |
Szénhidrát | 78,4 g |
amelyből cukrok | 1,3 g |
Rost | 3,7 g |
Fehérje | 0,7 g |
Só | 0,64 g |
Az adatok tájékoztató jellegűek! Minden esetben olvassa el a terméken található címkét. | |
Tárolás | száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. |