Recept 15 db zserbógolyóhoz:
- 80 g dió
- 120 g Gullón cukormentes rostdús keksz
- 150 g hozzáadott cukormentes sárgabarack lekvár
- fél bio narancs reszelt héja
- 1 ek. holland kakaópor
- 2 tk. rum arom
- díszítéshez: 60 g vegán, cukormentes étcsokolédé, 1 tk. kókuszolaj, 20 g dió
Elkészítés:
- Daráljuk le a 80 g diót és a 120 g cukormentes Gullón kekszet.
- Öntsük ezeket egy tálba, majd adjuk hozzá a kakaóport, a lekvárt, a rum aromát és reszeljük bele a fél bio narancs héját.
- Keverjük alaposan össze.
- A masszát tegyük fél órára a hűtőbe.
- Vízgőz felett olvasszuk meg a 60 g étcsokoládét az 1 tk. kókuszolajjal.
- Vágjuk durvára a 20 g diót.
- Vegyük ki a masszát a hűtőből és a kezünk segítségével formázzunk 15 db kis golyót belőle.
- Vonjuk be a golyókat az olvasztott csokoládéval.
- Szórjuk meg a golyók tetejét a dióval.
- Tegyük még legalább 15 percre hűtőbe a zserbógolyókat.