Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

IR-kompatibilis, vegán, glutén- és cukormentes tejbegríz

IR-kompatibilis, vegán, glutén- és cukormentes tejbegríz
Neked is hiányzik a hagyományos tejbegríz, mióta kerülnöd kell a gluténtartalmú ételeket? Sok-sok évvel ezelőtt amikor kiderült, hogy nem fogyaszthatok glutént, a tejbegríz volt az egyik olyan étel, amit nagyon hiányoltam, ezért kerestem egy számomra is fogyasztható alternatívát, ami a megszólalásig hasonlít a búzadarás változatra. Lassú felszívódású szénhidráttartalmának köszönhetően IR-esek és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják reggelire, de vegán és gluténmentes étrendbe is beilleszthető. 

Recept:

  • 50 g gluténmentes zabkorpa
  • 3,5 dl cukormentes mandulaital (ha hígabbra szeretnék, akkor 4 dl is lehet)
  • 10 g négyszeres erősségű édesítő
  • egy csipet só
  • tetejére fahéjas eritrit vagy kakaó

Elkészítés:

Kimérjük a hozzávalókat, majd egy lábasban folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha elkészült, egy tálkába kanalazzuk, a tejét pedig megszórjuk fahéjas eritrittel vagy kakaóval.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Édesség Gluténmentes receptek