Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Gluténmentes, vegán lángos

Natur Reform csapata
Gluténmentes, vegán lángos
Akkor sem kell lemondanunk régi kedvenc ételeinkről, ha valamilyen ételallergiával élünk, vagy diétázunk. Ez a gluténmentes, vegán lángos szinte bármilyen diétába beilleszthető. Nem szívja úgy magába az olajat, mint a hagyományos búzalisztes változat, így a gyomrot sem terheli meg. Fokhagyma granulátummal ízesítve elkerülhetjük azt is, hogy másnapra egész nap "illatozzunk". Vegán reszelt sajttal és vegaföllel tálalva vegánok és a tejtermékekre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

Recept:

  • 65 g Szafi Free lángos lisztkeverék
  • 50 g langyos víz
  • 10 g frissen facsart citromlé vagy almaecet
  • kókuszolaj a sütéshez
  • só, bors, vegaföl és vegán sajt a tálaláshoz

 

Elkészítés: 

A lisztet, a vizet és az almaecetet/citromlevet alaposan összekeverjük. A tésztát 5-10 percig pihentetjük, majd lisztezett felületen egy 16 cm átmérőjű körlapot nyújtunk belőle. Egy villával megszúrkáljuk a tésztát. Forró kókuszolajban sütjük oldalnként kb. 3 percig. A lángost papírtörlőre szedjük, ha megsült. A tetejét megkenjük vegeföllel, megszórjuk sóval és fokhagyma granulátummal és vegán sajtot reszelünk rá. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gluténmentes receptek